De perfecte dagen

Raphael Montes • Paperback

€ 18,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De perfecte dagen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Geneeskundestudent Téo leidt een teruggetrokken leven samen met zijn bedlegerige moeder. Hij voelt zich het meest op zijn gemak wanneer hij tijdens de anatomieles lijken mag ontleden. Dan ontmoet hij op een feestje Clarice, een jonge, vrije geest die ervan droomt ooit haar eigen roadmovie te kunnen maken. Téo raakt geobsedeerd door Clarice en als zij hem negeert, komt hij uit liefde voor haar tot een extreme daad.

Téo dwingt Clarice met hem mee te gaan op reis. Hij behandelt haar voorkomend, maar bereidt intussen zijn volgende stappen zorgvuldig voor. Zijn daden motiveert hij met dreigende, maar onweerlegbare logica. Tot Clarice volledig in zijn macht is en wel van hem móet houden.

Dit boek in de pers

De stalkerswaan is een dankbaar onderwerp voor thrillers. De Braziliaanse auteur Raphael Montes werkt de waan heel aardig uit in de thriller Perfecte dagen.  
Trouw  

Téo is een soort Dexter, iemand die emoties veinst om niet uit de toon te vallen bij de rest, zonder te beseffen wat emoties voorstellen. (…) Montes ontleedt met inzicht het functioneren van een personage zonder empathie, die overtuigd van zijn gelijk naar believen handelt. Dat geeft zijn misdaadroman een aangenaam onvoorspelbaar karakter met zwartkomische randen, als een Braziliaanse Coen brother. Fraai verbeelde, woelige gekte.  
Nu.nl  

Luguber, spannend maar vooral verrassend  
Hebban.nl  

Montes beschrijft de emoties van Teo heel sec, afstandelijk bijna, vanuit diens verwrongen logica. Hij voegt af en toe wat zwarte humor toe, en creeert zo een boek dat in elk geval de lezer een aantal perfecte dagen kan bezorgen.  
VN THRILLERGIDS  

Montes slaagt erin met minieme middelen, namelijk twee hoofdpersonen in een afgelegen vakantiehuisje, een spannend verhaal neer te zetten dat vanaf het begin boeit. Waar menige thriller langzaam op gang komt, gaan hier meteen alle remmen los. Montes trakteert ons bovendien op een finale zoals je die zelden in thrillers leest.  
DE STENTOR  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over obsessies
  • psychopatische thrillers

Details:

Auteur(s)Raphael Montes
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Josje Numan
ISBN9789023491248
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 134 x 22 mm.
Gewicht351 gr.

Recent bekeken producten