De plantrekkers-   eReader eBook

Heleen Debruyne • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De plantrekkers is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op een volkomen onverwacht moment neemt het leven van Willem, een eenvoudige informaticus die zijn dagen slijt in het kalme Roeselare, een wending. Via zijn ondernemende broer Lionel maakt hij kennis met de Russische diva Sofiya, haar uit Rusland meegekomen moeder en de Italië ontvluchte Mariella. Willems bestaan raakt vanaf dan hopeloos verknoopt met veel meer levens dan goed voor hem is.
De plantrekkers is een tragikomische roman, waarin verschillende mensen en nationaliteiten samenkomen in een Vlaams provinciestadje met een overschot aan verkeersdrempels. Er ontstaan grote problemen in kleine ruimtes, waarbij het grootste probleem de zelfbegoocheling van de mens is.

Dit boek in de pers

De mannen en de vrouwen in De plantrekkers struikelen over hun eigen tekortkomingen, gedragen zich egoïstisch en proberen elkaar voortdurend de loef af te steken. Als herder van dat hoopje ongeregeld balanceert Debruyne perfect tussen liefdevol mededogen en wrange kritiek - een talent dat we graag ontwaren in beginnende schrijvers.  
Humo  

Dat is misschien wat De plantrekkers tot zo'n geslaagd debuut maakt: Debruynes talent om een complete mensensoort in één scherpe karakterisering neer te zetten. Scherp, grappig, raak - zoals de hele roman.  
Het Parool  

Toen ik De plantrekkers uit had, kostte het mij dagenlang de grootste moeite om nog in een boek van iemand anders door te dringen. Al het andere leek opeens zo veel grijzer, zo veel 'vervelender' dan dit verrassende, sprankelende debuut.  
Tzum.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de condition humaine
  • romans over antihelden

Details:

Auteur(s)Heleen Debruyne
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023496984
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's193
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte947 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten