De professor en de hyena

Wouter Godijn • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De wereld is beestachtig in de nieuwe dichtbundel van Wouter Godijn. Soms is een dier dood, soms zeer levend, soms is het bloederige drek, soms zo lief als moeder Teresa. In 'De professor en de hyena' ben je niet op je gemak, je hebt constant het gevoel dat je over je schouder moet kijken. Een teddybeer verandert in een hyena, en zelfs de tuin is niet veilig want daar zijn haaien.
De enige geruststelling lijkt op te treden wanneer Godijn uit zijn rol stapt en als auteur de pen opneemt. Het was maar bedacht allemaal! Gek genoeg is ook dat bij Godijn geen echte geruststelling. Dit is poëzie waar je wakker van ligt.

Dit boek in de pers

De kracht van deze poëzie huist in de onvoorspelbaarheid. Houvast duurt nooit langer dan een paar regels en wordt vaak al snel weer onderuit geschoffeld. En meligheid is ook een sterke troef.  
Trouw  

Godijns poëzie lijkt een weerspiegeling van wat taal betekent in onze maatschappij; hij mixt populair taalgebruik met semi-filosofische uitweidingen en zo ontstaat een soort eigen taalwereld. (...) Misschien is de beste vergelijking wel die met de muziek van de twintigste-eeuwse componist Messiaen; voor velen ontoegankelijk, voor liefhebbers een openbaring.  
Friesch Dagblad  

Godijn [past] niet in het zoete plaatje van de alles-is-ééngedachte. Daarvoor is zijn filosofie te doorwrocht, zijn denken te grillig, zijn poëzie te wervelend en te groots. Want wat heeft deze dichter een immens bereik. (...) Met tussen alle raadsels door een zweem van mededogen. Adembenemend.  
Dagblad Van Het Noorden  

Details:

Auteur(s)Wouter Godijn
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025444884
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's64
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 160 x 5 mm.
Gewicht131 gr.  

Recent bekeken producten