De Rehaboom

T. van de Goolberg • Paperback eci.be lezers

€ 57,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"De rehaboom; een methodische aanpak in de sportrevalidatie" is een praktische leidraad speciaal voor hersteltrainers: (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers. De revalidatieboom, kortweg de rehaboom, is een unieke manier van revalideren die Toine van de Goolberg als conditie- en hersteltrainer bij Feyenoord met succes heeft geïntroduceerd. Dit boek slaat een brug tussen de (para)medische wereld en de technische staf van een sportclub.

Het revalidatiemodel "De rehaboom" is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen - snelheid, kracht en uithoudingsvermogen - uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen. Uitgangspunt is de trainingsleer zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast; door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.

De rehaboom met bijbehorende nalyse en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun vorm terug. Dit revalidatiemodel wordt toegepast binnen diverse Nederlandse opleidingen Sport fysiotherapie.

Via CIOS en ALO is Toine van de Goolberg, als oud-recordhouder en vijfvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter, jarenlang als bondscoach van de KNAU verantwoordelijk geweest voor de sprint in Nederland. Ook was hij werkzaam bij de opleiding van de KNAU. Op dit moment is hij als docent actieve revalidatie bij opleidingen voor sportfysiotherapie in zowel binnenland (o.a. Hogeschool van Utrecht, Nederlands Paramedisch Instituut) als buitenland.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)T. van de Goolberg
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789035227736
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's279
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 170 x 14 mm.
Gewicht603 gr.  

Recent bekeken producten