De Rode Ridder 202 - De piraten van Sluis

Willy Vandersteen • Paperback

€ 5,99

In herdruk, verwacht vanaf 01-01-2021

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Enkele weken na de guldensporenslag blokkeren de Fransen, uit wraak voor hun nederlaag tijdens die slag, de ingang van het Zwin, nabij Cadzand. Johan merkt de Franse vloot op en haast zich richting Cadzand, waar gewapende burgers hem opwachten. Op zijn vraag of Franciscus reeds aangekomen is, verwijzen ze hem naar de herberg van Franciscus, de piraat.

Daar aangekomen wordt hij begroet door Franciscus. Deze stelt Johan voor aan een groepje mannen die de Fransen piraten noemen. Johan is in opdracht van de Graaf van Vlaanderen op zoek naar krijgsmakkers die hem willen helpen het Zwin open te houden. De piraten staan vrij sceptisch tegenover Johan en Yoppe, een van de ruwe zeelui werpt een mes rakelings langs Johan, die koelbloedig het lemmet ontwijkt. Yoppe krijgt zijn mes terug... en een beker wijn op zijn hoofd!

Om de Fransen te kunnen verslaan moeten de piraten verenigd worden, een hele uitdaging! Alvorens te rekruteren wil Johan een gesprek met Gwijde, de graaf van Zeeland. De beeldschone Marina zal zijn gids zijn!

Details:

Auteur(s)Willy Vandersteen
UitgeverijSu Strips
ISBN9789002215940
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's32
Verschijningsdatum
SerieDe Rode Ridder
Afmetingen274 x 207 x 4 mm.
Gewicht122 gr.

Recent bekeken producten