De spiegel van het westen

Jean-Louis Vuillierme • Hardcover

€ 29,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De spiegel van het westen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vaak worden het wraakzuchtige verdrag van Versailles en de racistische blut und boden-theorie als hoofdoorzaken van de opkomst van het nazisme genoemd. In De spiegel van het Westen laat de Franse politiek filosoof Jean-Louis Vullierme zien dat dat beeld tekortschiet. Hij toont aan dat de ideologen van het Derde Rijk sterk geïnspireerd waren door enkele dominante denktradities in de westerse cultuur.

Vullierme verdiept zich in Mein Kampf, Hitlers speeches, de dagboeken van Goebbels en vele andere geschriften, brieven en getuigenissen. Hij laat zien dat deze in hoge mate beïnvloed zijn door het sociaaldarwinisme, het wetenschappelijk materialisme en het Amerikaanse antisemitisme (van mensen als Henry Ford en Charles Lindbergh).

Met zijn boek levert Vullierme een prikkelende bijdrage aan de discussie over de vraag naar de oorsprong van het nationaalsocialistische gedachtegoed. Hij maakt duidelijk dat het nazisme niet breekt met, maar mede voortkomt uit het westerse denken.

Dit boek in de pers

Het is Vulliermes grote verdienste dat hij het gedachtegoed van Hitler, Himmler en andere nazi-kopstukken serieus neemt en uitvoerig analyseert.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over nazisme
  • filosofisch werk

Details:

Auteur(s)Jean-Louis Vuillierme
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Manik Sarkar
ISBN9789023491712
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's512
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 164 x 44 mm.
Gewicht862 gr.

Recent bekeken producten