De spiegelingen

Erwin Mortier • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,12

Overal elders € 18,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De spiegelingen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ik heb in de liefde steevast de kleine kortsluitingen geëerd, de momenten waarop de lippen elkaar eerst niet weten te vinden, en dan wel, en dan weer niet, en toch weer wel, en ik weet zeker, ik weet heel zeker, mijn lieve vriend, dat in al dat bevingeren en omhelzen en zich verstrengelen tussen ons beiden iets werkelijkheid heeft mogen worden dat nergens anders tot bestaan had kunnen komen omdat jij het was, omdat ik het was.

Edgard Demont keert gewond en gehavend uit de Eerste Wereldoorlog terug naar een vaderland dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Minnaars helpen hem te leven met kwetsuren die dieper gaan dan de littekens in zijn vlees. Ondertussen moet hij machteloos toezien hoe de wereld voor nieuwe waanbeelden bezwijkt en verse nachtmerries worden voorbereid. Zijn bespiegelingen schetsen het zelfportret van een man die voor de geschiedenis wil wegkruipen in de liefde en in het verlangen, waarvan hij de glorie bezingt en de broosheid beseft.

Dit boek in de pers

De subtiliteit waarmee Mortier esthetiek en dramatiek op elkaar afstemt en zijn verhaallijn doseert is adembenemend. Alles klopt in deze roman. De spiegelingen is, behalve een waardig opvolger van Godenslaap, een huiveringwekkend fraaie leeservaring.  
De Standaard  

Een magistrale vertelling over de voorbije twintigste eeuw. De spiegelingen is rijke kamermuziek, een uitgesponnen verinnerlijkt hemels strijkkwartet van Schubert. Ingetogen en intens.  
Knack  

Welke prachtzin van Mortier zou een mens willen missen.  
NRC  

Net zo poëtisch en melancholiek als in Godenslaap verkent Mortier grote kwesties in De spiegelingen: die van de vergankelijkheid én, als remedie daartegen, de kracht van de liefde en die van de taal.  
De Telegraaf  

Mortier schrijft wonderschoon over clandestiene liefde in oorlogstijd  
Elsevier  

Met De spiegelingen bewijst Mortier opnieuw de kracht van literatuur: een verhaal vertellen zonder in anekdotes te vervallen, zinnen formuleren als afzonderlijke sculpturen.  
Dagblad Van Het Noorden  

Met zijn nieuwe roman De spiegelingen stijgt Mortier boven zichzelf uit.  
HDC Media  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Eerste Wereldoorlog
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Erwin Mortier
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023477914
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen207 x 135 x 31 mm.
Gewicht407 gr.  

Recent bekeken producten