De Standaards van Spits + 4 cd's

Frits Spits • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 31,99

Overal elders € 39,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Frits Spits is een van de bekendste radiomakers van Nederland - generaties jongeren groeiden op met De Avondspits. Voor De Standaards van Spits selecteerde hij 90 van de mooiste Nederlandstalige liedjes. In deze persoonlijke canon van het Nederlandstalige lied schrijft hij over muziek, over taal, over inhoud, veelal gevat in een miniportret van de betreffende artiest en gelardeerd met persoonlijke herinneringen.

De Standaards van Spits bevat 4 cd's, met 80 liedjes van onder meer Boudewijn de Groot, Drs. P, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Robert Long, Freek de Jonge, Thé Lau, Daniël Lohues, Spinvis, Acda en De Munnik en Typhoon. Van cabaret naar kleinkunst, van rock naar pop, en terug. Om vrolijk van te worden!

Frits Spits, geboren Frits Ritmeester (1948), is neerlandicus. Als radiomaker verwierf hij landelijke bekendheid met De Avondspits, Tijd voor Twee, De Strepen van Spits en De Taalstaat. Hij is winnaar van de Marconi Award (1996), Groenman-taalprijs (1997), Zilveren Reissmicrofoon (1999) en Marconi Oeuvre Award (2008).

Dit boek in de pers

Echte luisterliedjes. Een ode aan de tekstdichters van Nederland.  
NRC  

Een feest der herkenning.  
KOFFIETIJD  

(...) Zijn vertelwijze in het bijna vierhonderd paginas tellende naslagwerk is uniek, helder en spannend. Ook spreekt er autoriteit uit. Het zijn liedjes die ons langs voor de hand liggende, maar ook onbekendere namen leiden (...).  
SOUNDZ  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een feest van herkenning en erkenning!

Radiomaker Frits Spits (geboren Frits Ritmeester) is als neerlandicus en muziekfan de aangewezen persoon om een forse collectie van de beste Nederlandstalige liedjes aan toe te vertrouwen. 90 liedjes maar liefst in ‘De standaards van Spits’. Vol gedrevenheid schrijft en beschrijft hij de muziek van eigenlijk alle belangrijke artiesten die onze taal rijk is. Het kan ook niet anders dan dat dit ook een persoonlijk werk is geworden. Toch is het Spits gelukt niet dwingend te proberen jou te overtuigen hoe geweldig Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot of Thé Lau waren. Dat kunnen we ook zelf heel goed beoordelen! Zeker met de 4 cds die bij het boek komen. Daarop staan in totaal 80 liedjes uit alle bestaande genres. Een feest van herkenning en erkenning!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • pop-idolen
  • pop-idolen

Details:

Auteur(s)Frits Spits
UitgeverijLuitingh-Sijthoff
ISBN9789024568710
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 152 x 43 mm.
Gewicht745 gr.  

Recent bekeken producten