De steek van de schorpioen

Dimitri Bontenakel • Paperback eci.be lezers

€18,90

€5,50

Je bespaart 71%

OP = OP

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De steek van de schorpioen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Big Lebowski van de Lage Landen.

Na een wereldreis van twee jaar keert Lemmy Planck naar Antwerpen terug. In zijn bagage: een manuscript van 400 pagina's, een schorpioen die naar de naam D'Artagnan luistert, en de herinnering aan een korte vriendschap met een Chileense ex-huurling. Thuis treft Lemmy een dikke envelop aan. Vlak voor zijn dood heeft de Chileen zijn dagboek naar hem opgestuurd. Lemmy probeert vergeefs een uitgever te vinden voor zijn eigen manuscript maar er is des te meer belangstelling voor het dagboek. Niet alleen de uitgever, ook de dochter van de Chileen en de privébeveiligingsfirma waarvoor haar vader heeft gewerkt, zitten erachteraan. Als die firma het dagboek met geweld wil bemachtigen, besluit Lemmy het zelf te gaan lezen. Dat had hij beter niet kunnen doen, want wat er gebeurd is toen de Chileen de persoonlijk bewaker van de paus was - zijn laatste opdracht - moet verborgen blijven. Nu Lemmy daarvan op de hoogte is, dreigt het in deze komische noir pas goed fout te lopen.

Dit boek in de pers

Dimitri Bontenakel is het beste wat het spannende boek in Vlaanderen de laatste 20 jaar is overkomen (…) Lees dit boek. Desnoods op uw schootrekenaar. U wordt er warm van.  
Knack  

Het geheel is een waanzinnige, absurde geschiedenis met slapstickelementen, afgewisseld met prachtige metaforen en harde misdaad. En met een fikse knipoog naar zijn eigen vak(genoten), uitgevers en nog veel meer. Daarbij laat Bontenakel een zeer zorgvuldig taalgebruik gepaard gaan met een bij tijd en wijle hilarische maar ook poëtische, aantrekkelijke schrijfstijl. Een aanwinst voor de Nederlandstalige literatuur.  
Hebban.nl  

Details:

Auteur(s)Dimitri Bontenakel
UitgeverijWereldbibliotheek
ISBN9789028424913
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's238
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.  

Recent bekeken producten