De stilte van het licht

Joost Zwagerman • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,99

Overal elders € 24,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De stilte van het licht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Hij sprak zonder cynisme, maar met pure hartstocht en geestdrift over kunst. God, wat heeft Zwagerman ons veel geleerd.'- Matthijs van Nieuwkerk Soms horen we louter stilte, of veronderstellen we stilte te horen. Maar wie heeft ooit stilte gezíén? Hoe ziet stilte eruit? Hoe druk je de afwezigheid van geluid uit in beeld? De Belgische kunstenaar Luc Tuymans stelde eens dat kunstwerken, willen ze effect sorteren, 'de immense intensiteit van stilte' moeten verspreiden. De stilte van het licht is een onderzoek naar facetten van die immense stilte. Misschien belichaamt stilte in de kunst een verlangen om er niet te zijn. Dit verlangen vormt voor Zwagerman de aandrijfmotor in De stilte van het licht. 'Een van de waardevolste schrijvers van de Lage Landen. Dat hij aldoor nóg beter wordt, is een zegen.' - Humo over Alles is gekleurd 'Een schitterende en nu al klassieke ode aan de Amerikaanse cultuur.' - Bert Wagendorp in de Volkskrant over Americana 'Deze essays in een ruk lezen is als een lange reis door Amerika. Zwagerman toont zich een gepassioneerd schrijver.' - Simone van Saarloos in NRC Handelsblad over Americana 'Joost Zwagerman komt heel dicht bij het onbereikbare nabije.' - K. Schippers over De stilte van het licht

Dit boek in de pers

Om van kaft tot kaft uit te lezen.  
De Standaard  

Er is geen andere schrijver in Nederland die zo open van geest en met kennis van zaken associeert over kunst en literatuur.  
NRC  

Magistraal uitgewerkte observaties… Er is geen schrijver in Nederland die zo poetisch kan filosoferen over het Niets of het Wit in de kunst als Zwaterman.  
NRC Next  

De stilte van het licht is een volwaardige bundel, die bovenal inzicht geeft in wat de kunstkijker en essayist Joost Zwagerman bezielde.  
De Volkskrant  

De stilte die misschien de verbeelding is van een verlangen om er niet te zijn, zoals Zwagerman schrijft. Om stil van te worden. Want door dat observatievermogen van hem, dat hij in een fenomenaal oeuvre heeft vervat, wil je alleen maar dat hij er nog wel zou zijn.  
Nu.nl  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een zoektocht naar de stilte in kunst.

Nog nooit heeft een titel van een boek zoveel betekenis voor mij gekregen als “De stilte van het licht” van Joost Zwagerman. Uitgerekend of juist rond de release van dit boek besloot Joost zelf de oneindige stilte van het licht op te zoeken. Deze gedachte liet me .niet los toen ik dit eerbetoon aan intensiteit van de stilte las. Op zijn eigen onnavolgbare wijze beschrijft Joost hoe je in de huidige razendsnelle samenleving rust, bezinning en stilte vindt in kunst. Het gebruik van licht is altijd al een belangrijk middel geweest om  in de kunst stilte uit te drukken. Je hoort stilte, je neemt stilte waar. Maar door goed naar kunst te kijken, en wat je ziet op je in te laten werken, wordt stilte zichtbaar. Immense stilte. Prachtig

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over kunst
  • diepgaande essays

Details:

Auteur(s)Joost Zwagerman
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029589888
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's376
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 135 x 27 mm.
Gewicht516 gr.  

Recent bekeken producten