De val van Mehmet

Hülya Cigdem • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 18,00

Overal elders € 22,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De val van Mehmet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mehmet is verstoten door zijn vader omdat hij trouwt met Hatice, een gescheiden vrouw. Dat maakt een rustig leven in hun geboortedorp in Anatolië onmogelijk. Mehmet en Hatice beginnen een nieuw bestaan in Tilburg, waar ze drie kinderen krijgen. Naarmate zij ouder worden, groeien de conflicten in het gezin.

Hun leven is geworteld in de traditie van het Turkse platteland, waar geloof en regels allesbepalend zijn, maar speelt zich tegelijkertijd af in een moderne maatschappij met compleet andere normen en waarden. Als die twee werelden botsen en Mehmet via zijn zoon te maken krijgt met de harde praktijk van de hennepteelt, wordt het maken van de juiste keuzes een onmogelijke opgave.

De val van Mehmet vertelt het verhaal van het gevecht tussen Mehmets geweten en zijn goede naam. Het biedt een meedogenloos en actueel portret van een subcultuur.

Reviews & recensies

Een meedogenloos treffend portret van een subcultuur

Omdat Mehmet trouwt met Hatice, een gescheiden vrouw, is een rustig leven in hun geboortedorp in Anatolië onmogelijk. Ze beginnen een nieuw bestaan in Tilburg, waar ze drie kinderen krijgen. Hun leven is geworteld in de traditie van het Turkse platteland, waar geloof en regels allesbepalend zijn, maar speelt zich tegelijkertijd af in een moderne maatschappij met compleet andere normen en waarden. Als die twee werelden botsen en Mehmet via zijn zoon te maken krijgt met de harde praktijk van de hennepteelt, wordt het conflict op de spits gedreven. Een confronterend verhaal dat een meedogenloos en treffend portret van een subcultuur biedt. Zeer actueel.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over cultuurverschillen
  • romans

Details:

Auteur(s)Hülya Cigdem
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029589574
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's300
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 141 x 36 mm.
Gewicht541 gr.  

Recent bekeken producten