De verhuizing

Roanne van Voorst • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 18,39

Overal elders € 22,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De verhuizing is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als Freek de Maaker op een lenteochtend ontwaakt, weet hij dat hem de moeilijkste taak uit zijn leven staat te wachten. Er rest hem één dag waarin hij alles goed moet maken wat er in het verleden fout ging. Als veiligheidscoördinator is het zijn taak om de wijk leefbaar en veilig te maken - een baan waarvoor hij zich al zes maanden dag en nacht inzet. Freek moet op deze dag indruk maken op de ambtenaren van het justitieel departement zodat hij promotie kan maken, en ook moet hij zijn grote liefde terug zien te winnen. In de hoogste flat van de achterstandswijk Frederiksoord overziet hij de flats van zijn buren, de satellietschotels, de groenstroken, de rondrijdende scooters en de overvolle afvalbakken; hij ontwikkelt een plan. De verhuizing is behalve een psychologisch portret van een welzijnswerker ook een boek dat op zeer geestige wijze inzicht biedt in de huidige en politieke tijdgeest, waarin stadswijken schoon, modern en veilig moeten worden - en dat vaak niet zijn.

Dit boek in de pers

Geslaagd tragikomisch debuut. Roanne van Voorst gaat ongetwijfeld nog meer goede romans schrijven en De verhuizing is een boek dat erom schreeuwt verfilmd te worden.  
Hebban.nl  

Een messcherp psychologisch portret over menselijke verhoudingen in werk en privérelaties. (...) Er is een onderhuidse spanning voelbaar die oploopt naar het einde van het boek toe. De ontknoping is onverwacht en bijna onthutsend te noemen. Knap geschreven debuutroman van antropologe Roanne van Voorst.  
Biblion  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over werkzaken
  • romans

Details:

Auteur(s)Roanne van Voorst
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025444631
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 134 x 20 mm.
Gewicht279 gr.  

Recent bekeken producten