De vrouwen van kasteel Deverill

Santa Montefiore • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 3 uur geleden.
Bestellen

De vrouwen van kasteel Deverill is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als jongste dochter van een afstandelijke moeder en een vader die zijn kasteel ontvlucht en troost zoekt bij de jacht en zijn maîtresse, trekt Kitty Deverill naar haar grootmoeder, bij wie ze de liefde vindt waaraan het thuis ontbreekt. Het is ook haar grootmoeder die Kitty verhalen vertelt over vorige generaties Deverills, over de geschiedenis van het roemruchte kasteel en over het leven op het ruige, maar lieflijke Ierse platteland. Ondanks het verschil in afkomst is Bridie, de dochter van de kokkin op het kasteel, Kitty’s dierbaarste vriendin en trouwste bondgenoot, samen met Celia Deverill, het nichtje uit Londen dat de zomers steevast in Ierland doorbrengt.

Wanneer door de Eerste Wereldoorlog en de strijd om een onafhankelijk Ierland de spanning in het land toeneemt, komt er een einde aan de idyllische jeugdjaren van de drie meisjes. Hun ooit zo hechte band dreigt verloren te gaan. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen.

De vrouwen van kasteel Deverill is het eerste deel in de driedelige ­Deverill-saga.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Deze heerlijke roman hoort thuis in elke boekenkast én vakantiekoffer!

Het verhaal speelt zich af in het Ierland van 1910. Kitty, de kleindochter van Lady Deverill, brengt haar zomer door in de schaduw van kasteel Deverill, samen met haar vriendinnetje Bridie en Celia, haar nichtje uit Londen. De dagen zijn zonnig en lang en er ontstaat een band voor het leven tussen de meisjes. Maar als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt en de strijd om een onafhankelijk Ierland begint te woeden, komt abrupt een einde aan hun idyllische jeugdjaren. De setting, de sfeer, de natuur...: Montefiore kan je als geen ander meevoeren naar zonnigere oorden en de dagelijkse beslommeringen even doen vergeten. Ze bespeelt haar klassieke thema's zonder dat het gaat vervelen: het mooie platteland, de vriendschap tussen vrouwen, verraad, spiritualiteit en de liefde. Altijd de liefde. 'Vrouwen van kasteel Deverill' is een classic Montefiore, heerlijk meeslepend zoals we van haar gewend zijn. Niet meer, maar zeker niet minder. Dit is het eerste deel van de Deverill-trilogie; ik hoop dat ik volgende zomer deel twee in m'n koffer kan stoppen!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het begin van de 20e eeuw
  • meeslepende oorlogsverhalen

Details:

Auteur(s)Santa Montefiore
UitgeverijBoekerij
ISBN9789022577820
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 141 x 36 mm.
Gewicht589 gr.  

Recent bekeken producten