De waan van Cotard

David Nolens • Hardcover

€ 17,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De waan van Cotard is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een foto plaatsen op het internet kan verstrekkende gevolgen hebben. Jean wordt terug gekatapulteerd naar zijn vijftiende levensjaar, toen hij tijdens het examen wiskunde het college verliet. Hij zal niet meer terugkeren, ook niet naar het ouderlijke huis. Op volwassen leeftijd belandt hij in een diepe psychose. Onder de oppervlakte van zijn lethargie gaat hij op wandel in zijn jeugd, die hem duidelijk parten speelt. In zijn typische obsederende stijl onderzoekt David Nolens wat er gebeurt als we het gevoel hebben niet meer van onszelf te zijn, als 'hij' en 'ik' inwisselbaar worden.. Nolens voert bijzondere personages op – een nachtwachter, een transseksuele dakloze en een meisje als waanbeeld – en zet die, en hun zoektocht naar een authentiek leven, tegenover elkaar.

In deze subtiele maar ook groteske roman worden schijn en werkelijkheid danig door elkaar gehusseld. De waan van Cotard is een psychologische studie die door de uitgekiende verhaal- en vertelstructuur wordt voortgestuwd.

Dit boek in de pers

Soms overrompelend grotesk, andere keren innemend teder, maar altijd even boeiend en overtuigend pakt Nolens je in dit boek bij je nekvel en confronteert hij je met de bittere realiteit die je liever niet zou zien. Of hoe een zorgvuldig uitgedachte en uitgewerkte roman toch heel rauw en realistisch kan zijn.  
Knack  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over psychoses
  • verhalen over gekte en waanzin

Details:

Auteur(s)David Nolens
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023498407
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 131 x 19 mm.
Gewicht261 gr.  

Recent bekeken producten