De waarheid over de zaak Harry Quebert

Joël Dicker • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De waarheid over de zaak Harry Quebert is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writers block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen.

Op Nolas lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harrys huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht.

Dit boek in de pers

Dicker is een van die zeldzame schrijvers die de lezer bij zijn nekvel grijpen en niet meer loslaten tot de allerlaatste pagina. ... Een op de Amerikaanse leest geschoeide, bijzonder on-Franse pageturner.  
De Standaard  

Een vuistdikke thriller, een psychologisch drama en een doe-het-zelf-boek voor de beginnende schrijver. ... Een ongekend spannend boek. ... De auteur brengt het hele Hopperschilderij tot leven, van het café waar Quebert zijn eigen tafeltje had tot het politiebureau, de buren en de winkeliers. Iedereen heeft zo zijn afwijkingen, obsessies en geheimen die hij liever niet onthuld ziet worden.  
NRC  

Een verhaal met een journalistieke aanpak als van Truman Capote, een moordraadsel à la Donna Tartt en een liefdesschandaal dat Nabokovs Lolita in herinnering roept.  
NRC Next  

Een slaapsteler!  
DWDD  

Topamusement, nauwelijks weg te leggen.  
De Volkskrant  

Spannend en vermakelijk. Een ouderwets leesavontuur.  
Het Parool  

Prix Tulipe-winnaar Joël Dicker overrompelt zijn lezers. (...) Meesterlijke dialogen, schilderachtige personages, adembenemende plotwendingen en een tomeloos voortdenderend verhaal.  
Trouw  

Dicker brengt een vlot en intelligent opgeschreven verhaal dat je na 640 pagina's met spijt weglegt. De roman is op verschillende niveaus leesbaar: als detective, als liefdesverhaal en zedenschets, maar ook als een intelligent commentaar op het moderne schrijverschap. ... Een enerverend boek.  
Elsevier  

Dicker schreef een boek in de beste Amerikaanse traditie. De waarheid over de zaak Harry Quebert doet qua vaart en spanning denken aan Bonita Avenue van Peter Buwalda.  
VPRO Gids  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Intrigerende literaire pageturner over een sterauteur die wordt verdacht van de moord op een jong meisje

Marcus Goldman, een jonge auteur, geniet van de roem en het succes die zijn eerste roman hem brachten. Maar de druk om een nieuw boek aan te schrijven, begint aan hem te knagen. Hij gaat logeren in het huis van zijn vroegere mentor, Harry Quebert, in de hoop zijn writers block te verslaan. Bij de aanplant van een nieuw hortensiaperk wordt in de tuin het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos verdween. Alles wijst op Harry Quebert als schuldige. Joel Dicker sleurt je mee in een intrigerende en spannende pageturner. De zoektocht naar de moordenaar van Nola Kellergan is op ingenieuze manier verweven met de zoektocht van de ambitieuze Marcus Goldman naar nieuw literair succes. Niet alleen het verhaal en de ingenieuze plot, maar ook de sfeer en de onvergetelijke karakters houden je tot de laatste letter in de ban.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moord
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Joël Dicker
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Manik Sarkar
ISBN9789023490814
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's608
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 138 x 48 mm.
Gewicht764 gr.

Recent bekeken producten