De Wetenden

Mircea Cartarescu • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 19,92

Overal elders € 24,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De Wetenden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kleine details en grote gebeurtenissen groeien in De Wetenden uit tot een panoramisch meesterwerk waarin realiteit en fantasie op organische wijze zijn verbonden. De in zichzelf gekeerde Mircea zit achter zijn raam in de Roemeens hoofdstad Boekarest. Hij laat zich meevoeren naar de geschiedenis van zijn familie, de jonge jaren van zijn moeder, zijn eigen traumatische jeugdervaringen, de mystieke krochten van Boekarest en de moerassen van Louisiana.

Hij roept de fantastische verhalen en legenden op van de uit Bulgarije uitgeweken familie Badislav, die in de Roemeense streek Walachije terechtkwam. Mircea vertelt over zijn moeder en tante die in de jaren veertig het nachtleven van Boekarest ontdekten. En er duikt een geheime sekte op, De Wetenden, die ook in het leven van Mircea een sleutelrol zal vervullen. De Wetenden is een indrukwekkende familieroman, een adembenemende leeservaring.

Dit boek in de pers

Indrukwekkend en overweldigend  
De Standaard  

Een magnum opus  
De Morgen  

Hier is een imponerend schrijver aan het werk geweest.  
NRC  

Een complex, delirisch, vergaand imaginatief werk. Vertaler Jan Willem Bos heeft het explosieve, dampende, virtuoze Roemeens op knappe wijze naar het Nederlands weten over te zetten. Dit is Roemeniës grootste auteur van de laatste decennia  
De Volkskrant  

Een zinsbegoochelend panoramisch epos.  
Het Parool  

In een virtuoze James Joyce-achtige stroom van woorden, gedachten, beelden en kleuren roept Cartarescu de herinneringen op aan zijn geboorte, jeugd en pubertijd, aan zijn moeder en tante, en aan de geheimzinnige esoterische sekte De Wetenden. Een ongelooflijk vreemd en overdonderend boek.  
De Groene Amsterdammer  

Een indrukwekkend boek. Cartarescus stijl, vol ritme en cadans, is magnetisch. Eenmaal opgenomen in de turbulente taalstroom door de surrealistische werelden van De Wetenden wil en kun je niet anders meer dan je laten meevoeren.  
Leeuwarder Courant  

De chemie van de woorden klopt in elke zin, het ritme, de cadans, het loopt allemaal perfect, wat in de sublieme vertaling van Jan Willem Bos kunstig en perfect tot uitdrukking is gebracht. Raadselachtig mooi van taal. Een mystieke vlinder, een vliegende kathedraal. Een catacombe van de verbeelding.  
Nederlands Dagblad  

Details:

Auteur(s)Mircea Cartarescu
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Jan Willem Bos
ISBN9789023451174
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's476
Verschijningsdatum
Afmetingen236 x 164 x 50 mm.
Gewicht953 gr.

Recent bekeken producten