De wetten van de melancholie

Georgi Gospodinov • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,59

Overal elders € 21,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De wetten van de melancholie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De wetten van de melancholie van Georgi Gospodinov is een staalkaart van Oost-Europa en de roerige geschiedenis van de twintigste eeuw. Maar bovenal is De wetten van de melancholie een roman over empathie en het verliezen daarvan, over de elementaire deeltjes van verdriet en de eeuwige jeugd. Een schitterende roman over heden en verleden, feit en mythe, fysica en mythologie, die de sfeer van het oude Europa perfect weet te vangen.
‘Gospodinov is een van de belangrijkste hedendaagse Europese schrijvers. Er zijn voor een doorgewinterde lezer maar weinig romans echt origineel. De wetten van de melancholie is een van die zeldzame romans.’ – Alberto Manguel
‘De wetten van de melancholie is een eigenzinnig en uiterst boeiend boek dat behendig zinspeelt op de leegte en het verdriet dat zijn kern is.’ – The New York Times

Dit boek in de pers

De wetten van de melancholie is een eigenzinnig en uiterst boeiend boek dat behendig zinspeelt op de leegte en het verdriet dat zijn kern is.  
The New York Times  

De paradox van dit hoogst originele boek is dat de lezer de meest fantasierijke verhalen krijgt voorgeschoteld, terwijl deze stuk voor stuk bevochten zijn op een van alle kanten dreigende teloorgang.  
De Volkskrant  

Dit is zo'n bijzonder boek dat je iedereen in de hand zou willen drukken: "Even niets vragen, gewoon lezen." Georgi Gospodinov wordt dé ontdekking van dit najaar.  
HERMAN KOCH  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over persoonlijke problemen
  • weemoedige verhalen

Details:

Auteur(s)Georgi Gospodinov
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Hellen Kooijman
ISBN9789026331169
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 147 x 35 mm.
Gewicht557 gr.  

Recent bekeken producten