De wilden

Marion Pauw • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De wilden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost. Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij
een indianenstam terechtkomt. Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent.
Met vallen en opstaan maakt ze zich de gebruiken van de stam eigen en leert ze wat geduld is, maar ook waarom ze niet in de schemering in de rivier moet gaan zwemmen. De enige die niet blij is met haar komst is de sjamaan van het
dorp. In zijn jeugd werd hij meegenomen door de missionarissen en hij weet waartoe de 'witte mensen' in staat zijn. Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. Voor Nani tijd om te beslissen waar ze thuishoort en wat werkelijk de moeite
waard is om voor te vechten. De wilden is een ontroerende en meeslepende roman over de botsing tussen verschillende culturen, over de beleving van tijd en over de vraag waar het in het leven om draait.

Dit boek in de pers

Pauw kan het ook zonder bloedvergieten. Ze is de scenariste van de bejubelde televisieserie In Therapie en vorige week publiceerde ze de ‘gewone’ roman De wilden, die zich dadelijk in de bestseller 60 nestelde. Logisch, want Pauw mag qua genre een zijstap gemaakt hebben, ze verliest de doelgroep niet uit het oog.  
NRC  

Heerlijk! Het behandelt de grote thema’s in het leven op droogkomische wijze en het stereotype Amsterdam Oud-Zuid gezin wordt tussen de regels door op de hak genomen.  
Flair  

Marion Pauw laat met haar roman De Wilden het thrillergenre even los. Toch is de spanning alsnog om te snijden.  
Metro  

Het lijkt Pauw goed af te gaan buiten het thrillergenre. Met behoud van bekende thema’s als een rijke achtergrond, gescheiden of eenzame vrouw, een ontwikkeling richting meer zelfwaarde, weet ze ook de spanning hoog te houden. Daarbij lijkt ze sinds Daglicht stilistisch gegroeid te zijn: ze blijft dicht op haar personage, maar ze maakt het zichzelf niet te makkelijk door in spreektaal te vervallen. Een geslaagde roman.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het oerwoud
  • boeken over Zuid Amerika

Details:

Auteur(s)Marion Pauw
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789041425676
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 138 x 28 mm.
Gewicht439 gr.  

Recent bekeken producten