De woorden om het te zeggen

Jan Derksen • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,96

Overal elders € 19,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tim, een hoogleraar fysica, is in psychotherapie geweest bij Carla, een klinisch psycholoog-psychotherapeut. Na een halfjaar neemt hij contact op met de vraag nog eens te mogen terugkeren; niet voor behandeling, maar voor de beantwoording van een serie vragen over het psychotherapieproces dat hij heeft ondergaan. Hij wil beter begrijpen hoe psychotherapie werkt.
Er vinden acht ontmoetingen plaats die in de vorm van een dialoog worden beschreven en waarin ook bijgedachten, fantasieën en dromen van zowel Tim als Carla een plaats krijgen. Weldra blijken de intenties van Tim complexer te liggen dan hij aanvankelijk meldde en ook Carla lijkt te wankelen in haar rol als docent.
De woorden om het te zeggen zit boordevol waardevolle informatie over hoe psychotherapie werkt, de mechanismen die werkzaam zijn in psychische stoornissen, de psychologie als discipline, sociaal-maatschappelijke en politieke aspecten van hulpverlening, et cetera. Er wordt menig heilig huisje omvergekegeld en veel interessante en actuele discussie gevoerd tussen twee vertegenwoordigers van geheel verschillende disciplines.

Prof. dr. J.J.L. Derksen is hoogleraar klinische psychologie en praktiserend psychotherapeut. In zijn wetenschappelijke werk heeft hij zich onder meer jarenlang beziggehouden met persoonlijkheidsstoornissen, waarover hij nationaal en internationaal publiceerde. Eerder verscheen van zijn hand bij Uitgeverij Bert Bakker Het narcistisch ideaal.

Over Het narcistisch ideaal:

Lees Derksens boek Het narcistisch ideaal en alles valt op zijn plaats. (...) Een helder en zinnig betoog.
nrc handelsblad

Het biedt ouders die meer willen lezen en nadenken over theorieën rond hechting, zelfbewustzijn en narcisme erg interessante kost.
het parool

www.uitgeverijbertbakker.nl
www.jjlderksen.com

Details:

Auteur(s)Jan Derksen
UitgeverijBert Bakker
ISBN9789035136038
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's216
Verschijningsdatum
Afmetingen213 x 136 x 21 mm.
Gewicht339 gr.  

Recent bekeken producten