De woorden van Grimm

Günter Grass • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 23,99

Overal elders € 29,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In De woorden van Grimm verweeft Grass zijn eigen levensverhaal met dat van de gebroeders Grimm. Nadat Jacob en Wilhelm Grimm met hun sprookjes vanaf 1825 de harten van jong en oud hadden veroverd, bogen zij zich over de Duitse taal. Het opstellen van een uitgebreid woordenboek werd hun grootste intellectuele uitdaging. Dit werk, waaraan ze in 1838 begonnen en waarvan het eerste deel in 1852 verscheen, hebben de broers echter niet kunnen afmaken. Günter Grass grijpt dit onvoltooide meesterwerk aan om parallellen te trekken tussen zijn leven en dat van de Grimm-broers en op speels-virtuoze wijze de geschiedenis van Duitsland te verweven met hun gedeelde fascinatie voor de letterkunde.

De woorden van Grimm is een literair meesterwerk waarin oprechte liefde voor taal de rode draad vormt, en het laatste autobiografische boek van de inmiddels hoogbejaarde Nobelprijswinnaar.

Dit boek in de pers

Ode aan de taal van woordenfluisteraar Grass  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het laatste(?) boek van een inmiddels hoogbejaarde Nobelprijswinnaar

De volledige titel in het Duits is ‘"Grimms Wörter. Eine Liebeserklärung". Op zijn gezegende leeftijd gaat Gunther Grass op zoek naar de geschiedenis van de broers Grimm. Zij werden wereldberoemd met hun sprookjes. Maar wat Gunther Grass echt wil meegeven, is dat zij ook een grenzeloze fascinatie en liefde hadden voor de Duitse taal, en sterk politiek en maatschappelijk geëngageerd waren. En ook bereid waren daar de consequenties van te dragen. Hierin ziet hij een parallel met zijn eigen leven. Als afsluiting van een rijk gevuld leven, en één van de bestgevulde schrijverscarrières wil Grass ons een liefdesverklaring aan het gedrukte boek meegeven. Welke literatuurliefhebber kan daar aan weerstaan. Groot respect!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Günter Grass
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
Vertaler(s)Jan Gielkens
ISBN9789029089067
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's392
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 135 x 44 mm.
Gewicht534 gr.

Recent bekeken producten