De zomer beschrijf je het best op een winterdag

Henrik Ibsen • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 22,00

Overal elders € 27,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

De zomer beschrijf je het best op een winterdag is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen (Skien 1828-Kristiana/Oslo 1906) was de invloedrijkste toneelschrijver van de negentiende eeuw, en misschien ook wel de beste. Niet voor niets werd hij ‘de Shakespeare van de moderne tijd’ genoemd. In 1867 vestigde hij in eigen land zijn reputatie met Peer Gynt, een dramatisch gedicht waarin hij Noorse volksvertellingen verwerkte. Zijn internationale roem heeft hij vooral te danken aan de stukken waarin hij genadeloos de burgerlijke samenleving van zijn tijd portretteerde: Een poppenhuis, Spoken en Hedda Gabler bijvoorbeeld.
Aanvankelijk riep zijn werk overal veel weerstand op. Pas later werd duidelijk hoe diep Ibsen gepeild had. Zijn stukken zijn tijdloze klassiekers geworden, ook in Nederland en België. De vele heropvoeringen van zijn stukken getuigen hiervan.
Deze eerste Nederlandstalige uitgave van Ibsens brieven geeft een rijkgeschakeerd beeld van de persoon en de toneelschrijver Ibsen. In deze bloemlezing komen naast het negentiende-eeuwse theaterleven ook zijn familie en vrienden, zijn vrouw en zijn vriendinnen en de brandende kwesties van zijn tijd aan bod.

Details:

Auteur(s)Henrik Ibsen
UitgeverijDe Arbeiderspers
Vertaler(s)Jeanne Dullaert, Rob van der Zalm, Sjoukje Marsman, Suze van der Poll
ISBN9789029575201
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's344
Verschijningsdatum
Afmetingen195 x 115 x 31 mm.
Gewicht387 gr.

Recent bekeken producten