De zwarte brug

Erik Vlaminck • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

De zwarte brug is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een man is niet in staat zich aan te passen aan een veranderende wereld. Hij verliest zich in hunkeringen naar de geborgenheid van zijn jeugd. Tot hij er niet meer tegen kan.
Leo Lenaerts sterft in de zomer van 2015 op nog geen tweehonderd meter van de plek waar ooit zijn ouderlijk huis stond. Het idyllische dorp Lillo waar hij opgroeide werd opgeslokt door de grote stad en letterlijk van de kaart geveegd. Een gedwongen leven in anonieme stedelijkheid heeft Leo getekend en ontworteld. Zijn stem werd niet gehoord, zijn verzet was nutteloos, zijn onmacht werd rancune en ten slotte redeloze woede. Met alle gevolgen van dien.
In dit boek vechten wanhoop, onbehouwen vriendschap, sarcastische humor en verdrongen weemoed om voorrang. De Zwarte Brug is de schets van het leven van een onopvallend maar potentieel gevaarlijk man.
Erik Vlaminck (1954) is een van de belangrijkste Vlaamse schrijvers van het ogenblik. Zijn recentste roman Brandlucht is juichend ontvangen, stond op de longlist van de Libris- en de AKO Literatuurprijs en verscheen intussen in Engelse vertaling. Als theatermaker creëerde hij diverse succesvolle stukken, waarvan Miranda van Frituur Miranda zijn meest recente is.

Dit boek in de pers

Met gevoel voor humor én voor tragiek schildert Vlaminck een leven waarin steeds meer onmacht en woede doorklinkt.  
DE PERSGROEP  

Ik liep dagen later nog met de personages rond. Hun beweegredenen bleven me fascineren, ik bleef hun stemmen horen, ik bleef me verbazen over de naar de keel grijpende tragiek die Vlaminck puurde uit zulke gewone levens.  
STANDAARD DER LETTEREN  

Heel mooi ritmisch van taal; de hoofdstukken zijn scènes waar je echt in verdwijnt.  
DWDD BOEKENPANEL  

Het is door auteurs als Erik Vlaminck dat onze Nederlandse taal zijn rijkdom weet te bewaren en onze literatuur veelzijdig wordt. De rode draad die fascinerend doorheen zijn oeuvre loopt, kent in De zwarte brug een synthese die de perfectie weet te benaderen.  
CUTTING EDGE  

In De zwarte brug vermengt Vlaminck zwarte humor met onbehouwenheid en melancholie.  
METRO  

Vlaminck schildert een zorgvuldig portret van een man die door karakter en omstandigheden ten onder gaat. Zijn verhaal is tegelijk tragisch en humoristisch, zijn beschrijvingen zijn filmisch en kleurrijk.  
HDC MEDIA  

Vlaminck schrijft gevat en weet het kleine verhaal van de anonieme maar verontwaardigde man te linken met de grote gebeurtenissen waar brave burgers amper vat op hebben.  
HET NIEUWSBLAD  

Betrokkenheid, mededogen, familiedoem en een eeuwig zoeken naar identiteit: dat zijn Vlamincks terugkerende thema's, net als zijn sympathie voor outcasts en knoestige karakters die hun draai niet vinden. De wrang-laconieke humor met vettige dialogen redt zijn boeken van naturalistisch miserabilisme.  
De Morgen  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • nostalgische verhalen
  • romans over antihelden

Details:

Auteur(s)Erik Vlaminck
UitgeverijWereldbibliotheek
ISBN9789028426467
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 132 x 27 mm.
Gewicht405 gr.  

Recent bekeken producten