Deel II - Archiefbeelden

E. Vandenberghe • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Diksmuide, West-Vlaanderen

Met veel liefde heeft de auteur Edwin Vandenberghe in zijn vorige boek, ÔArchiefbeelden-DiksmuideÕ de Diksmuidelingen en genteresseerden kunnen overtuigen dat Diksmuide een unieke positie inneemt in de geschiedenis van de Grote Oorlog.

De bezetter heeft zowel tijdens de Eerste als de Tweede Wereldoorlog veel beelden op de gevoelige plaat vastgelegd, en uit dit bijzondere archiefmateriaal kon de auteur een selectie maken voor dit tweede boek. Met meer dan 200 beklijvende fotoÕs en prentbriefkaarten neemt ÔArchiefbeelden Groot-DiksmuideÕ de lezer mee naar het oorlogsgebeuren in de streek, en dit zowel ten tijde van de Eerste als van de Tweede Wereldoorlog. De door Duitsers gemaakte en nooit eerder gepubliceerde fotoÕs van Diksmuidelingen op Grote Markt tijdens de laatste oorlog, van restaurant Õt Fort, de Broederschool, de Hoge brugÉ zijn waarlijk unieke documenten die de geschiedenis tot leven brengen.

ÔArchiefbeelden Groot-DiksmuideÕ pakt daarnaast uit met een waaier van unieke fotoÕs en prentbriefkaarten van de gemeenten Esen, Vladslo, Woumen , Beerst , Leke , Keiem, Stuivekenskerke, Pervijse, Oostkerke , Kaaskerke, Lampernisse, Oudekapelle, Nieuwkapelle, en Sint-Jacobskapelle.
Ê
Ouderen zullen met nostalgie aan vervlogen tijden terugdenken, jongeren krijgen met dit Archiefboek een beeld van de geschiedenis van hun stad en vroegere gemeente. Het boek biedt de mogelijkheid om het heden met het verleden te vergelijken en vast te stellen wat er veranderde, of juist door de jaren heen hetzelfde bleef.

Met medewerking van het stadsbestuur van Diksmuide + logo

Details:

Auteur(s)E. Vandenberghe
UitgeverijUitgeverij Tempus
ISBN9781845886622
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen235 x 166 x 9 mm.
Gewicht313 gr.

Recent bekeken producten