Dementie

Ronald Geelen • Paperback

€ 38,90

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dementie is een dagelijkse, vaak bittere realiteit voor de ruim tweehonderdduizend Nederlanders die eraan lijden. En vooral ook voor hun naasten. Dementie is een volksziekte, die met name hoogbejaarden treft: één op de drie 85+'ers lijdt aan dementie. Hoe ga je om met deze ziekte? Hoe ga je om met dementerenden? Hoe krijg je enigszins grip op het ongrijpbare?

Op deze - en andere - vragen geeft dit boek een antwoord. De kracht van dit boek is dat het algemene kennis (die een beter zicht op dementie geeft) koppelt aan praktische tips. In ieder hoofdstuk komt een persoonlijk verhaal van Jan Mus met dementie naar voren; verhalen die iedereen zal herkennen. Hierna volgt een uiteenzetting over een onderwerp uit de dagelijkse praktijk én tips. Bijvoorbeeld over aan- en uitkleden, het wassen en het bieden van troost.

De auteur werkt als psycholoog in Zorgcentrum Oranjehaeve te Breda. Voor dit boek baseerde hij zich op zijn eigen werkervaring en die van zijn collega's. Maar hij kon ook putten uit zijn persoonlijke ervaringen met zijn groot- en schoonmoeder.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Ronald Geelen
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031362523
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's204
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 168 x 10 mm.
Gewicht445 gr.  

Recent bekeken producten