Die laatste zomer

Tatiana de Rosnay • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Die laatste zomer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Die laatste zomer van Tatiana de Rosnay trakteert de net gescheiden architect Antoine Rey zijn zus Mélanie op een nostalgische lang weekend op het Franse eiland waar zij in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hun verblijf die zomer brengt niet alleen vergeten herinneringen aan hun vroeggestorven moeder naar boven, maar ook een schokkende ontdekking.

'Boeiend familiedrama.' - Susan Smit
'Die laatste zomer bevestigt De Rosnay's talent voor het schrijven van boeiende familiedrama's. - De Standaard der Letteren

Dit boek in de pers

Een meeslepende roman.  
JAN  

Het dramatische verhaal van Antoines moeder leest door de langzame opheldering en de prachtige typering van de Parijse bourgeoisie heel ontroerend. Ook de twijfels en zorgen van Antoine worden mooi uitgediept. Die laatste zomer bevestigt De Rosnays talent voor het schrijven van boeiende familiedrama's.  
Standaard der Letteren  


Reviews & recensies

Een prachtig boek over volwassen worden

Antoine (43) en zijn zus Mélanie (40) zijn sinds hun stukgelopen huwelijk allebei ontevreden met hun leven. Voor Mélanies 40ste verjaardag trakteert Antoine op een weekendje in het Franse Nourmountier - de plek aan zee waar ze als kind hun zomers doorbrachten en nadien nooit meer naartoe zijn teruggekeerd. Al gauw komen de herinneringen aan vroeger naar boven. Hun moeder stierf nog heel jong en hun vader hertrouwde. Wat is hier allemaal gebeurd? En hoe goed kenden ze hun moeder eigenlijk? 'Die laatste zomer' is een prachtig boek over volwassen worden en de illusies van een gelukkige jeugd verliezen. Terwijl de mist van het verleden optrekt, wordt duidelijk hoe Antoine en Mélanie geworden zijn wie ze zijn. En toch is het geen triest boek. Want na verdriet komen ook weer mooie dingen op je pad, na een stukgelopen relatie volgt een nieuwe liefde. Tatiana de Rosney schreef een prachtig boek over mensen die ondanks de tegenslagen in hun leven gelukkig proberen te zijn. En over hoe dat geluk hun soms totaal onverwacht - net als in het echte leven - zomaar toelacht.

Bekijk alle reviews van Marleen Merckx 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • meeslepende romans over familiegeheimen
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Tatiana de Rosnay
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Iris van der Blom
ISBN9789026332180
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 131 x 30 mm.
Gewicht403 gr.

Recent bekeken producten