Dilemma's in de psychiatrische praktijk

• Paperback

€ 53,95

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Professionele richtlijnen, wettelijke bepalingen en ethische normen zouden de hulpverlening in de GGz tegenwoordig transparant moeten maken. Uit de praktijkverhalen in dit boek blijkt dat dit niet altijd het geval is. Psychiaters en andere hulpverleners in de psychiatrie schetsen het belang van de persoonlijke expertise van de therapeut bij het maken van beslissingen over de behandelingsstrategie.
Ieder hoofdstuk kent dezelfde opbouw. Aan de hand van een casus wordt een praktisch dilemma beschreven en ontrafeld. Hierbij komen ook de veranderde verhoudingen in de hulpverlening aan bod.
De verschillende bijdragen laten zien dat goed hulpverlenerschap niet alleen is gestoeld op wetenschappelijke kennis en EBM protocollen. Clinical skills - de ervaring in het beoordelen van ingewikkelde praktijksituaties en het vermogen om snel en doeltreffend een besluit te nemen - vormen hierbij een factor van grote betekenis.

Dit boek geeft een actueel beeld van de complexiteit van hulpverlening in de psychiatrie. Het geeft bovendien een realistische kijk op de vermeende oplosbaarheid van alle psychiatrische problemen en vormt zo een bron van inspiratie voor iedereen die werkzaam is in de psychiatrie.

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031343515
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's141
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 168 x 8 mm.
Gewicht254 gr.

Recent bekeken producten