Directieve therapie bij kinderen en adolescenten

• Paperback

€ 69,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als "wat werkt bij deze patiënt met deze klacht" voor iedere patiënt opnieuw uitgevonden zou moeten worden, zou elke therapie een onhandige en tijdrovende aangelegenheid zijn. Dit boek bundelt kennis op het gebied van directieve therapie bij kinderen en adolescenten en is zo een belangrijk houvast voor behandelaars die jeugdige patiënten (willen) behandelen.

Vrijwel alle hoofdstukken van dit boek gaan over de behandeling van een stoornis of een probleem. Behandelprincipes worden besproken, voorzien van voorbeelden. Daarnaast bevat elk hoofdstuk een korte inleiding over de bijzonderheden van de betreffende stoornis en over de stand van zaken in de wetenschap. Bij lezing zal duidelijk worden dat veel gebruik is gemaakt van gegevens uit onderzoek, zodat ook aan de belangrijke voorwaarde van "evidence based" wordt voldaan.

Deel I van deze op de praktijk gerichte bundel gaat over de uitgangspunten van directieve therapie.
Deel II gaat over de behandeling van kinderen met psychiatrische aandoeningen, zoals suïcidaal gedrag, het hyperventilatiesyndroom en schoolfobieën.
Deel III is gewijd aan de behandeling van gewoonten en kleinere problemen.
In deel IV staat de behandeling centraal van problemen die ontstaan door bijzondere gebeurtenissen, zoals dood en echtscheiding

Details:

UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031335671
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's258
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 168 x 14 mm.
Gewicht445 gr.

Recent bekeken producten