Discorsi

Niccolò Machiavelli, Paul van Heck • Paperback

€ 29,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Discorsi is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Niccol Machiavelli (1469-1527) dankt zijn faam als politiek schrijver en denker aan twee werken: het beknopte traktaat Il Principe (De heerser) en de veel omvangrijkere Discorsi sopra la prima deca di Tito Livio (Verhandelingen over de eerste tien boeken van Titus Livius).
In de Discorsi vergelijkt Machiavelli de geschiedenis van het oude Rome, zoals beschreven door Livius en andere klassieke geschiedschrijvers, met de eigentijdse geschiedenis van Florence en Itali Voortbouwend op deze vergelijking formuleert hij een reeks gedachten over staatkunde en de condition humanie, die tot op de dag van vandaag een inspiratiebron zijn voor historici, politicologen en letterkundigen.
Deze integrale Nederlandse vertaling, gepubliceerd in 1997 en inmiddels toe aan haar vijfde druk, is de eerste sinds de Gouden Eeuw, en tevens de eerste die gemaakt werd naar de oorspronkelijke Italiaanse tekst. Vertaling, inleiding en toelichting zijn van de hand van Paul van Heck, hoofddocent Italiaanse letterkunde aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde in 2006 bij Ambo een nieuwe Nederlandstalige uitgave van Il Principe en andere politieke geschriften van Machiavelli.
'Een voorbeeldige uitgave.' - de Volkskrant
'Een adembenemend avontuur.' - NRC Handelsblad

Dit boek in de pers

Een voorbeeldige uitgave.  
De Volkskrant  

Een adembenemend avontuur.  
NRC  

Details:

Auteur(s)Niccolò Machiavelli, Paul van Heck
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026319945
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's579
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 140 x 44 mm.
Gewicht833 gr.  

Recent bekeken producten