Dit is Nederland

Hans den Hartog Jager • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 31,99

Overal elders € 39,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nederland wordt wel ‘Het land van Rembrandt’ genoemd. Maar ook schilders als Vermeer, Bosch, Van Gogh, Mondriaan en Marlene Dumas hebben mede bepaald hoe wij ons land zien. Onze nationale identiteit staat volop in de belangstelling en het beeld dat wij van Nederland hebben is niet in de laatste plaats gevormd door hun schilderijen.

Tachtig van de allerbekendste, puur Nederlandse, schilderijen zijn door Hans den Hartog Jager op een rijtje gezet, vanaf de vijftiende tot en met de eenentwintigste eeuw. Van De Nachtwacht en het Meisje met de parel tot De Aardappeleters en Victory Boogie Woogie – het zijn stuk voor stuk hoogtepunten. Iedereen kent ze, maar wie kent het verhaal erachter?

Hans den Hartog Jager koos de tachtig werken uit, en schreef bij elk ervan prikkelende commentaren, waarbij hij putte uit zijn eigen enthousiasme en zijn grote kennis van het kunsthistorisch onderzoek. Zo ontstond een persoonlijke canon die zeer aanstekelijk werkt: wie Dit is Nederland ter hand neemt wil kijken en lezen en weer kijken en weer lezen… Dat komt zeker ook door de vormgeving van tekst en afbeeldingen: de hoogste aandacht is besteed aan de kwaliteit van de reproducties, de opmaak en de stijl van de tekst.

Hans den Hartog Jager is romanschrijver en kunstcriticus. Voor Dit is Nederland werkte hij nauw samen met Esther Darley, die een deel van het kunsthistorisch onderzoek voor haar rekening nam.

Details:

Auteur(s)Hans den Hartog Jager
UitgeverijAthenaeum
ISBN9789025364021
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Afmetingen256 x 209 x 20 mm.
Gewicht902 gr.  

Recent bekeken producten