Diversiteit in de verpleegkunde

A.U. Kuckert-Pander, Philip Esterhuizen • Paperback

€ 67,90

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Verpleegkundigen staan dicht bij mensen. Inlevingsvermogen en mensenkennis zijn onmisbaar voor goede observaties, klinisch redeneren of voor het kunnen geven van steun. Hoe herken je als verpleegkundige diversiteit en hoe geef je dat een goede plek in je handelen?
Dit boek maakt de complexiteit van het onderwerp ¿diversiteit¿ zichtbaar en biedt tegelijkertijd handvatten. Het boek laat zien hoe belangrijk de dialoog met patiënten is en hoe een verpleegkundige kennis over groepskenmerken kan combineren met het oog hebben voor unieke eigenschappen. Op het eerste oog homogene groepen patiënten kunnen veel diversiteit bevatten. De auteurs benaderen het onderwerp ¿diversiteit¿ vanuit verschillende perspectieven. De complexiteit van het onderwerp wordt hierdoor goed zichtbaar.

Dat diversiteit centraal staat in dit boek is niet alleen te zien aan de titel, maar ook aan de diversiteit in de opbouw van hoofdstukken. Elk hoofdstuk kan op zichzelf gelezen worden. Drie hoofdstukken zijn in de Engelse taal geschreven. Niet alleen de opbouw en de taal van de hoofdstukken is divers, maar ook de auteurs zelf verschillen in leeftijd, geslacht, gezinssituatie, opleiding (verpleegkunde, culturele antropologie, sociologie, etc.) en woonplaats (Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika).

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)A.U. Kuckert-Pander, Philip Esterhuizen
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031362370
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 168 x 21 mm.
Gewicht826 gr.  

Recent bekeken producten