Docentenreeks Onderwijs als opdracht

D. de Bie, J.J. Gerritse • Hardcover

€ 42,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Onderwijs is voortdurend in verandering. De vaste kern van het docentenwerk blijft echter hetzelfde: opdrachten formuleren, opdrachten geven, leiding geven aan en controleren van de uitvoering van opdrachten. Want, de kwaliteit van onderwijs wordt bepaald door de kwaliteit van de opdrachten die worden gegeven en uitgevoerd en dit geldt voor zowel studenten, als docenten en directieleden. Studenten voeren de opdrachten uit en leren zo hun vak. Opdrachten bevatten voldoende ruimte om tot zelfstandig leren te komen en het zijn opdrachten die studenten verantwoordelijk maken voor hun leerproces. Lessen verdwijnen en worden vervangen door overleg, werkbesprekingen, rapportages en presentaties. De docent formuleert opdrachten, controleert de uitvoering, helpt, ondersteunt en geeft daarmee leiding aan leerprocessen. Leve de ontschoolsing van het hoger onderwijs.
Maar ook docenten voeren opdrachten uit en zijn daarmee verantwoordelijk gemaakt voor hun werk. Zelfs directieleden werken op basis van opdrachten en kennen daarmee hun verantwoordelijkheid.
Dit boek stelt de opdracht centraal en laat op principiële en praktische wijze zien welke ingrijpende consequenties dat heeft voor het leren en werken in het onderwijs.
Bestemd voor¿
docenten en directies in het hoger beroepsonderwijs; studenten aan lerarenopleidingen

Details:

Auteur(s)D. de Bie, J.J. Gerritse
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031328550
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's187
Verschijningsdatum
SerieDocentenreeks
Afmetingen250 x 177 x 16 mm.
Gewicht460 gr.

Recent bekeken producten