Docentenreeks Zelfstandig studeren in problemengestuurd onderwijs

R.A.M. Heijne • Paperback

€ 20,95

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nu opleidingen op 'studentgecentreerd' en 'probleemgestuurd' onderwijs zijn overgestapt, moeten studenten in het hoger beroepsonderwijs actief participeren en initiatieven ontplooien. Auteur Rien Heijne laat zien wat probleemgestuurd onderwijs is en welke gevolgen deze onderwijsvorm voor studenten heeft.

Probleemgestuurd onderwijs heeft invloed op het gehele onderwijsprogramma en dus op alle studieactiviteiten die studenten ondernemen. Heijne laat zien hoe studenten zich het zelfstandig studeren eigen kunnen maken. Hij beschrijft hoe belangrijk het is de kernelementen van zelfstandig studeren te herkennen en deze in wisselende situaties te kunnen toepassen.

De handleiding Zelfstandig studeren in probleemgestuurd onderwijs is geschreven voor eerstejaarsstudenten. Zij vinden hiermee hun weg in probleemgestuurd onderwijs en diverse vormen van studentgecentreerd onderwijs. De ervaring heeft geleerd dat een goede start zijn vruchten afwerpt tijdens het overige deel van het curriculum. Met deze handleiding als start kunnen studenten zich tot uitstekend gekwalificeerde professionals ontwikkelen

Details:

Auteur(s)R.A.M. Heijne
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031343492
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's116
Verschijningsdatum
SerieDocentenreeks
Afmetingen242 x 168 x 8 mm.
Gewicht236 gr.

Recent bekeken producten