Dodelijke conclusies

Donna Leon • Paperback

€ 

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Commissario Brunetti wordt laat op de avond van een uitgebreide maaltijd weggeroepen omdat het lichaam van een vrouw is gevonden. Ze lijkt aan een hartaanval gestorven te zijn, maar na gesprekken met buren en familie vermoedt Brunetti dat er meer aan de hand is.

Met de hulp van inspecteur Vianello en de altijd scherpzinnige Signora Elettra gaat hij op onderzoek uit. De overleden vrouw blijkt onderdak geboden te hebben aan mishandelde vrouwen. Heeft een van hun gewelddadige mannen wraak op haar genomen? Of heeft de verdwijning van een paar zeer kostbare tekeningen ermee te maken? Brunetti probeert de tekeningen op te sporen, maar vrijwel iedereen die ze in handen heeft gehad is dood.

Dit boek in de pers

Helder opgebouwd, mooi van sfeer en plot (smakelijk van eten).  
De Volkskrant  

Dodelijke conclusies is een echte Donna Leon met het prachtige Venetie dat de show steelt. Brunetti geniet van zijn warme gezinsleven en de voortreffelijke kookkunst van zijn Paola. Hoewel er tussen de regels door nog behoorlijk wat kritiek op de Italiaanse samenleving doorklinkt, haalt deze het niet bij die van de eerdere boeken. Donna Leon is milder geworden, net als haar geesteskind  
De Telegraaf  

[Een nieuwe titel in deze] Spannende en sfeervolle thrillerreeks. De conclusie uit de titel is, zoals het een fijn schrijfster als Donna Leon betaamt, uiterst bevredigend.  
Algemeen Dagblad  

Ze wordt beter, Donna Leon. Geconcentreerder, kun je ook zeggen.  
Vrij Nederland  

Hussel Venetië, een moord, een ingenieus verhaal en een verrassende plot door elkaar en je hebt een thriller van de Amerikaanse Donna Leon die al jaren in deze zinkende stad woont.  
Margriet  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over Italië
  • thrillers over moord

Details:

Auteur(s)Donna Leon
ISBN9789023463801
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
SerieCommissaris Brunetti
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.  

Recent bekeken producten