Dominicus landengids : Kroatië

Guido Derksen • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 18,36

Overal elders € 22,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Dominicus landengids : Kroatië is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kroatië is terug van weggeweest. Toen het nog deel uitmaakte van voormalig Joegoslavië, trok het miljoenen toeristen per jaar. De oorlogen die tussen 1991 en 1995 woedden, gooiden echter roet in het eten: bezoekers bleven weg en de economie stortte in.

Maar de oorlogen zijn voorbij, en de nieuwe natie heeft de mooiste stukken uit de rijke toeristische erfenis van voormalig Joegoslavië toebedeeld gekregen. Zo vallen vrijwel de gehele Adriatische kust en de fraaie eilanden binnen de Kroatische grenzen, evenals acht prachtige nationale parken, groene en ruige bergketens en tal van schitterende historische stadskernen. In de centra van Pula, Pore en Split staan bijvoorbeeld monumenten uit de antieke en vroegchristelijke tijd, Zadar en Trogir bezitten Romaanse architectuur, in de oude kernen van gebied Dubrovnik, Sibenik, KorèuIa, Hvar en Pag overheersen gotiek en renaissance. En dit is nog maar een kleine bloemlezing.

Deze reisgids beschrijft alle belang bezienswaardigheden van Kroatië, van de onmiskenbaar 'Habsburgse' hoofdstad Zagreb tot de oesterkwekerijen in zuidelijk Dalmatië. Gedetailleerde achtergrondinformatie over land en volk is in de eerste hoofdstukken te vinden. Een uitgebreid servicekatern achter in het boek verschaft verder alle praktische informatie die de Kroatiëganger nodig heeft.

Details:

Auteur(s)Guido Derksen
UitgeverijGottmer Uitgevers Groep
ISBN9789025750718
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's358
Verschijningsdatum
SerieDominicus landengids
Afmetingen210 x 137 x 18 mm.
Gewicht555 gr.

Recent bekeken producten