Domweg gelukkig, in de Dapperstraat

C.J. Aarts, M.C. van Etten • Hardcover eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 5 dagen geleden.
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wie heeft nog nooit gezegd ik vin je zo lief? En wie heeft nog nooit gedacht Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten? Sommige regels keren steeds weer terug. In dromen (Groots en meeslepend wil ik leven!), in advertenties (Een nieuwe lente) of in verzuchtingen (tussen droom en daad staan wetten in de weg). Allemaal regels die tot het dagelijks taalgebruik zijn gaan behoren, maar die oorspronkelijk deel uitmaakten van een gedicht.
Poëzie heeft in de Nederlandse literatuur altijd een belangrijke plaats ingenomen. En er zijn talloze gedichten die iedereen kent, of waarvan enkele regels in het gemeenschappelijk geheugen gegrift staan.
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat bevat al die beroemde gedichten, van het allereerste begin: Hebban olla vogala, tot de dag van vandaag: Sterven doe je niet ineens, maar af en toe 'n beetje.
Alle grote dichters uit onze literatuur én de 'kleintjes' die zich met één gedicht onsterfelijk hebben gemaakt, zijn vertegenwoordigd.
Deze nieuwe editie is uitgebreid en verbeterd

Dit boek in de pers

Het boek bevat prachtige gedichten, een vermakelijke inleiding, een bijna wetenschappelijke bronvermelding en een register op titels, beginregels en klassieke regels.  
De Volkskrant  

De bloemlezing van Aarts en Van Etten is zelfs bijzonder goed.  
Het Parool  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De belangrijkste en bekendste Nederlandse gedichten in een bundel. 10 eeuwen dichtkunst.

Elke dichter of dichtliefhebber zou ruimte moeten maken voor dit boek. 10 eeuwen aan Nederlandse dichtkunst. 300 pagina's dik! Het mooie, het bijzondere en het onvergetelijke onder één kaft. Het duo C.J. Aarts en M.C. Van Etten maakten de selectie niet enkel op gevoel, maar op kennis en een indruk van het collectieve gevoel van Nederland. J.C. Bloem, J.A. Deelder, Jacob Cats, ze komen er allen in voor. Het definitieve corpus van de magie van het geschreven Nederlandse woord is hier! Een aanrader voor ieder die van dichten, dichters, woorden en lezen houdt.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)C.J. Aarts, M.C. van Etten
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035140738
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 135 x 38 mm.
Gewicht543 gr.  

Recent bekeken producten