Donderdagskinderen

Nicci French • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.
Bestellen

Donderdagskinderen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Donderdagskinderen van Nicci French is het vierde spannende deel van de Frieda Klein-thrillerserie. Wanneer een vroegere schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter Becky haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda met de dochter te gaan praten. Becky vertelt Frieda dat ze is aangevallen, wat bij Frieda sterke herinneringen oproept aan een aanval op haarzelf, jaren eerder. Langzamerhand raakt Frieda ervan overtuigd dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader. Frieda gaat in Donderdagskinderen terug naar het verleden dat ze dacht achter zich te hebben gelaten; ze ontmoet oude bekenden en is ervan overtuigd dat de dader zich onder hen bevindt… Elke Nicci French is een avontuur van beklemming en verbijstering.’ – Algemeen Dagblad Beklemmende schets van hoe wreed tienervriendschappen kunnen zijn.’ – de Volkskrant

Dit boek in de pers

Beklemmende schets van hoe wreed tienervriendschappen kunnen zijn.  
De Volkskrant  

Heerlijk herkenbaar schetst het schrijversduo de reünie van de middelbare school waar alle potentiële boosdoeners samenkomen.  
Trouw  

Elke Nicci French is een avontuur van beklemming en verbijstering.  
Algemeen Dagblad  

Verwacht lamme vingers van het snel omslaan van de bladzijden.  
Marie Claire  

Het succesvolle Engelse thrillerduo schreef zoals altijd weer een goed boek: spannend en met een verrassende wending.  
Dagblad De Limburger  


Reviews & recensies

De spanning kruipt langzaam onder je huid. Dat is de kracht van Nicci French.

Yes, Frieda is terug! Als fan van deze serie is het toch elke keer weer aftellen naar een nieuw deel. Wat de boeken zo sterk maakt is dat elk boek een afgerond verhaal bevat, maar dat er toch met een lekkere clifhanger ruimte wordt gemaakt voor uitkijken naar het volgende deel. Ik zou altijd aanraden bij deel één te beginnen, maar als dit je eerste kennismaking is met de serie is het boek ook heel goed op zichzelf te lezen. En ja, je gaat toch de andere boeken ook wel lezen: Blauwe maandag, Dinsdag is voorbij en Wachten op woensdag. Het vierde boek in de Frieda Klein-serie van schrijversechtpaar Nicci French leert ons eindelijk wat over Frieda’s verleden. Als tiener is ze verkracht. Nu Frieda volwassen is, komt ze in contact met een jong meisje dat hetzelfde is overkomen. Sterker nog, ze herkent wel heel veel van haar eigen verhaal. Als het meisje dood gevonden wordt, gaat Frieda de confrontatie aan met haar eigen verleden om zo de onderste steen boven te krijgen. Zoals gezegd: het boek is los te lezen van de serie, maar als je al eerder kennis hebt gemaakt met de sterke karakters van French, geniet je enorm van de tipjes van de sluier die worden opgelicht! Een vlot geschreven pageturner met zo’n lekker onderhuidse spanning.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over misbruik
  • boeken over Engeland

Details:

Auteur(s)Nicci French
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Irving Pardoen, Caecile de Hoog
ISBN9789026330414
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
SerieFrieda Klein
Afmetingen200 x 130 x 32 mm.
Gewicht440 gr.  

Recent bekeken producten