Dood van een gelukkig man

Giorgio Fontana • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Dood van een gelukkig man is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

HOE MOEDIG DURF JE TE ZIJN ALS JE DE WAARHEID WILT ACHTERHALEN?

Het is juli 1981 en rechter Giacomo Colnaghi moet de moord op een christendemocratische chirurg onderzoeken. De chirurg is vermoord door terroristen van de Rode Brigades. Maar waar iedereen schreeuwt om wraak en harde straffen, twijfelt Colnaghi of dit wel de juiste reactie op terreur is. Het onderzoek is voor hem extra beladen omdat zijn eigen vader een in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde verzetsheld is, terwijl de Rode Brigades zichzelf ook als verzetshelden beschouwen.

Waar ligt de grens tussen verzet en terrorisme? In zijn zoektocht naar een antwoord probeert de rechter de waarheid van alle kanten te bekijken. Dat blijkt levensgevaarlijk.

In prachtige sfeerbeelden zoals die ook in de meermaals bekroonde roman Het geweten van Roberto Doni te vinden zijn, beschrijft Giorgio Fontana Italië in de anni di piombo, de 'loden jaren' waarin het land gebukt ging onder terrorisme.

Giorgio Fontana (Milaan, 1981) studeerde filosofie aan de Universiteit van Milaan. Voor zijn debuutroman 'Het geweten van Roberto Doni' ontving hij meerdere literaire prijzen. De roman verscheen in 2014 bij Uitgeverij Wereldbibliotheek en werd in 2015 genomineerd voor de Europese Literatuurprijs.

Dit boek in de pers

De aantrekkingskracht van Fontana's verhaal zit zowel in de opvallend sobere en heldere beschrijvingen van Colnaghi's innerlijke worsteling, maar ook in de mooie sfeerbeelden van het dagelijks leven tijdens twee traumatische perioden uit de geschiedenis van het moderne Italië.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de jaren 80
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Giorgio Fontana
UitgeverijWereldbibliotheek
Vertaler(s)Philip Supèr
ISBN9789028426375
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 134 x 22 mm.
Gewicht325 gr.

Recent bekeken producten