Door mijn schuld

Machteld Libert • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 18,00

Overal elders € 22,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In april 2015 is het precies vijf jaar geleden dat het schandaal rond de Brugse bisschop Roger Vangheluwe losbarstte. VRT-journaliste Machteld Libert beet zich de afgelopen jaren vast in het dossier seksueel misbruik in de kerk. In het boek Door mijn schuld onderzoekt ze hoe het zo fout is kunnen lopen. Hoe kunnen priesters en religieuzen, bij uitstek vertrouwensmensen en morele leiders, zich vergrijpen aan kinderen? Machteld Libert oordeelde dat niemand beter op die vraag kan antwoorden dan de betrokkenen zelf. Ze luisterde naar hen, noteerde, maar keek hen vooral in de ogen. Door mijn schuld is een onderzoek naar daderschuld, de vergiffenismoraal van de autoriteiten en het onterechte schuldgevoel van slachtoffers. En wat met de schuld van een hele maatschappij die blind bleef voor wat zich afspeelde in stille slaapzalen en priesterkamers.

Dit boek in de pers

Door mijn schuld is een verschrikkelijk boek. De feiten zijn verschrikkelijk akelig. Het is verschrikkelijk moeilijk te vatten hoe dit een tijdperk lang is kunnen gebeuren. Maar voor de verwerking ervan is dit een verschrikkelijk noodzakelijk boek.  
DIRK DE WACHTER  

De schande en de schaamte van de kerk te boek gesteld en gekaderd in een breder perspectief. Feiten die nooit kunnen worden uitgewist, noch vergeten. Het besef van een "ten hemel schreiende schuld" zal na de lectuur van dit boek blijven natrillen.  
BERT CLAERHOUT  

Details:

Auteur(s)Machteld Libert
UitgeverijManteau
ISBN9789022331224
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 139 x 27 mm.
Gewicht447 gr.  

Recent bekeken producten