Drakentovenaar

An Janssens • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,39

Overal elders € 17,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Drakentovenaar is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een wereld zo heet dat leven enkel diep in de bergen mogelijk is, zitten mensen en tovenaars al zevenhonderd jaar lang opgesloten in een gigantische grottenstad. In deze smeltpot groeit de jonge Var op als zoon van een rebellenleider. Zijn hele leven werkt hij toe naar één doel: de tovenaarsprinses ontvoeren uit haar kasteel en zo de koninklijke familie onder druk zetten om de Grote Muur te doen vallen en de weg naar het koele noorden te openen.

Maar Var en zijn mannen hebben niet gerekend op de Buigmoeder, een wezen dat gevoelens kan vervormen. Al snel weet niemand meer wat echt of nep is. Verzetsstrijders veranderen in gehoorzame schapen, relaties worden onder druk gezet en het duurt niet lang of Var ziet langzaamaan zijn plan in duigen vallen.

De Vlaamse An Janssens (1983) won in 2013 met haar verhaal Drakenkoningin de eerste Luitingh Fantasy & MagicTales Schrijfwedstrijd. Dit boek, Drakentovenaar, is het vervolg op dat verhaal. Naast haar werk als business analist in de IT toert An graag op de motor door vreemde landen om inspiratie op te doen voor nieuwe verhalen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het tweede boek van fantasyprijswinnares An Janssens

An Janssens, de winnares van de Luitingh Fantasy & MagicTales Schrijfwedstrijd, creëert in dit tweede deel van haar originele serie wederom een wonderlijke wereld. Dit heerlijke fantasyverhaal van eigen bodem heeft echter vrij weinig te maken met haar voorganger 'Drakenkoningin'. Het speelt zich weliswaar af in dezelfde wereld, maar deze keer is niet het koude Noorden het decor. Dit keer is het vulkanische Zuiden de achtergrond van het verhaal. Daar ziet de rebel Var zijn plan om prinses Mir te ontvoeren in duigen vallen door de komst van de duivelse Buigmoeder. Janssens bewijst nogmaals een terechte winnaar te zijn. Ze onderscheidt zichzelf van het gevestigde genre met haar bijzondere creativiteit en schrijfstijl. 'Drakentovenaar' is een vernieuwend, fris avontuur.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)An Janssens
UitgeverijLuitingh Sijthoff Fantasy
ISBN9789024564743
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 27 mm.
Gewicht394 gr.  

Recent bekeken producten