Dwaallicht

Josha Zwaan • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Dwaallicht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Josha Zwaans hoopgevende roman 'Dwaallicht' gaat over leven met een psychische stoornis. In Dwaallicht wordt Marthes leven beheerst door angsten en wanen. Haar man Barend kijkt machteloos toe en hun kinderen zorgen inmiddels meer voor hun moeder dan zij voor hen. Tijdens een vakantie escaleert de situatie en Barend vertrekt met de kinderen. Marthe belandt in een psychose en zwerft wekenlang door Amsterdam. Heel voorzichtig leert ze zichzelf te accepteren en een sprankje zelfvertrouwen groeit. Maar past zij nog in het leven van haar gezin? Met haar prachtige en poëtische stijl weet auteur Josha Zwaan scherpe emoties voelbaar te maken. Dwaallicht is een roman over liefde, waanzin en verlangen. Maar ook over literatuur, muziek en andere vormen van schoonheid. Josha Zwaan debuteerde in 2010 met Parnassia, dat lovend werd ontvangen. In 2013 volgde het even prachtige Zeevonk.

Dit boek in de pers

Dwaallicht is het poëtische resultaat van Zwaans werkervaringen in de psychologische hulpverlening en haar eigen zoektocht naar psychisch evenwicht.  
PSYCHOLOGIE  

Josha Zwaan kent haar klassiekers. Dwaallicht doet ook denken aan Boven water (1972) van Margaret Atwood, aan het geworstel van de personages in het vroege oeuvre van Margaret Drabble en aan Franse naturalisten als Flaubert. Haar proza vertoont de kenmerken van literatuur uit de vorige eeuw waarin waanzin een louterende fase is in een geknot leven.  
OPZIJ  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over psychoses
  • verhalen over gekte en waanzin

Details:

Auteur(s)Josha Zwaan
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026334450
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 137 x 23 mm.
Gewicht361 gr.  

Recent bekeken producten