Dwars door de dagen

James Salter • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Dwars door de dagen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Dwars door de dagen beschrijft James Salter op fijnzinnige en lyrische wijze zijn leven, dat na een jeugd in Manhattan door twee hemelsbreed verschillende carrières bepaald is: die van gevechtspiloot bij de Amerikaanse luchtmacht en die van schrijver. Na zijn studie ging Salter het leger in; hij voerde meer dan honderd gevechtsvluchten uit tijdens de Koreaoorlog. Daarna werkte hij tien jaar in de filmindustrie, waar hij kennismaakte met een groot aantal sterren, onder wie acteurs en producenten als Robert Redford en Roman Polanski, en waar hij ook de auteurs ontmoette die hem later zouden beïnvloeden.

Dwars door de dagen is een onvergetelijke elegie van een schrijver die vertelt over zijn avonturen in de liefde, de oorlog en de literatuur.

Dit boek in de pers

Weergaloze stijl  
De Standaard  

Dwars door de dagen leest als een sublieme jongensroman, het verslag van een jaloersmakend druk leven.  
Humo  

Dwars door de dagen is een verbluffend mooi boek, een meesterwerk. Salters wapen is zijn indrukwekkende, zelfverzekerde stijl.  
NRC  

Lees dat verschrikkelijk prachtige, melancholische slot van Dwars door de dagen [...] dat door je ziel snijdt. Zoals de lust tot leven, van dat leven iets proberen te maken zodat het de moeite van het herinneren waard is, door zijn hele werk resoneert, misschien wel het meest in Dwars door de dagen.  
Het Parool  

In sensitieve zinnen kijkt Salter terug op zijn jaren als oorlogsvlieger en romanschrijver.  
Trouw  

Dwars door de dagen is een hoog literair werk, geschreven in glorieuze, lyrische zinnen. [...] Dwars door de dagen is niet het verhaal van hoe het leven was, maar hoe het voelde. Schitterend, en ja, heroïsch.  
De Groene Amsterdammer  

In zijn autobiografie Dwars door de dagen beschrijft hij dit rijke leven op meesterlijke wijze, een leven waarin de liefde de absolute hoofdrol speelt.  
Marie Claire  


Reviews & recensies

Dit boek is een monument voor het leven 

De in kristalheldere taal geschreven autobiografie ‘Dwars door de dagen’ van James Salter toont de ontwikkeling van een man die een dynamisch leven heeft gehad. Van zijn kinderjaren in Manhattan, via zijn studie en de ultracompetitieve pilotenopleiding op West Point tot uiteindelijk een leven als scenarioschrijver in de Europese filmindustrie. Het zijn alle zeer vormende periodes in Salters leven. De liefde speelt een dramatische rol vanuit de coulissen: die van het verboden en onmogelijke verlangen. Deze pijn blijft ogenschijnlijk op de achtergrond, maar zou wel eens bepalend kunnen zijn voor het doen en laten van de man. Dit zijn Salters memoires, en hij deelt ze in alle openheid en tederheid met de lezer, die hij steeds beter weet vast houden naar mate de paginanummers verstrijken. Er zit eigenlijk voor iedereen wel iets in, en niet alleen levenslessen. Houd je van de klassieke sterren van het witte doek, dan word je rijkelijk getrakteerd op prachtige portretten van iconen als Robert Redfort en Roman Polanski. Houd je van messcherpe, levendige beelden van het keiharde leven in een legeracademie en van halsbrekende luchtgevechten tijdens de Koreaanse oorlog, ook dan kom je aan je trekken. Dit boek is in het kort een monument voor het leven.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • persoonlijke verhalen over schrijvers en dichters

Details:

Auteur(s)James Salter
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Gerda Baardman
ISBN9789023491156
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 137 x 36 mm.
Gewicht566 gr.

Recent bekeken producten