E=MC2

David Bodanis • Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

E=MC2 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Iedereen weet dat E=mc² een belangrijke formule is, maar bijna niemand weet waarom. De vergelijking oogt zó eenvoudig dat je bijna zou denken dat ze ook gemakkelijk te begrijpen is. In een poging de 'formule van de twintigste eeuw' te verhelderen houdt David Bodanis geen wetenschappelijke verhandeling, maar vertelt hij een aanstekelijk verhaal waarin mensen van vlees en bloed de hoofdrol spelen.
Hij maakt verhelderende uitstapjes naar de kunstgeschiedenis en de psychologie en gaat in op de grote maatschappelijke, politieke en militaire invloed die de formule heeft gehad, van de ontwikkeling van de atoombom tot de fabricage van televisietoestellen.
David Bodanis doceert wis-en natuurkunde aan de universiteit van Oxford. Hij schreef voor onder meer Tribune. Voor zijn boek Het elektrisch universum ontving hij deAventis Prize 2005.
Onlangs verscheen van zijn hand Émilie & Voltaire."Congto ergo boom," schreef Susan Sontag. Deze woordenn passen bij het verhaal van E=mc². Het is niet alleen het verhaal van oorpronkelijke geesten als Maxwell, Einstein en Meinter, maar ook van twee wereldoorlogen, aan wier hypnotiserende krachten zelfs de grooste denkers niet konden ontsnappen.' Vrij Nederland', 'Bodanis is een briliant schrijver, die heldere verklaringen praat aan een anekdotische schrijfstijl, die zowel mensen als formules tot leven wekt.' - Eindhovens Dagbald

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)David Bodanis
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Jos den Bekker
ISBN9789026320804
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's348
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 130 x 27 mm.
Gewicht377 gr.

Recent bekeken producten