Een heel kleine geschiedenis van bijna alles

Bill Bryson • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Waar komt de wereld vandaan? Hoe lang is de mens al op de aarde? Hoe groot is het heelal? Vragen die niet alleen volwassenen, maar ook kinderen stellen. Want juist kinderen kunnen een onstilbare nieuwsgierigheid aan de dag leggen als het op de grote levensvragen aankomt. Na de tekst- en geïllustreerde editie van het succesvolle Een heel kleine geschiedenis van bijna alles verschijnt nu een geïllustreerde editie speciaal voor de jeugd. Met hetzelfde enthousiasme waarmee Bill Bryson zijn volwassen lezers meeneemt op een avontuurlijke reis door het leven kunnen ook jonge lezers met de wereld kennismaken, vanaf de big bang tot het ontstaan van de mens en verder. Op een heldere en spannende manier laat Bryson hen kennismaken met de meest essentiële onderwerpen uit de bètawetenschappen. Aan de hand van een grote verzameling foto's, cartoons, schilderijen en computerbeelden maakt hij de grote wereld van de wetenschap op een speelse wijze inzichtelijk. Daarnaast brengt Bryson de meest geniale, obsessieve en excentrieke wetenschappers uit de geschiedenis in beeld. Dit maakt deze editie van Een heel kleine geschiedenis van bijna alles tot een onmisbaar standaardwerk voor de nieuwsgierige jonge lezer.

Dit boek in de pers

Brysons boek door de vlotte verteltoon en de mooie tekeningen spannende en onvergetelijke non-fictie.  
NRC  

Bryson weet hoe hij een verhaal moet vertellen. Hij weet dat een conflict dé manier is om de aandacht van de lezer vast te houden. De geschiedenis van de wetenschap zit vol met conflicten en Bryson weet ze te vinden. Niet alleen de bekende voorbeelden zoals de snode Watson en Crick, die hun medespeurders naar het DNA aftroeven of de Victorianen die alles uit de kast halen om Darwins ongelijk te bewijzen.  
Trouw  

Dit encyclopedische boek is een intelligent, broodnuchter en droogkomisch geschreven verslag van ons bestaan, onze geschiedenis en onze aanwezigheid in het algemeen. Met genoeg informatie om een gedegen basiskennis van de science op te doen.  
Nu.nl  

Details:

Auteur(s)Bill Bryson
IllustratorMartin Sanders, Yuliya Somina
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Ronald Vlek
ISBN9789025439477
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen289 x 223 x 16 mm.
Gewicht903 gr.  

Recent bekeken producten