Een idee van constructiemechanica

Gijs Kruijtzer • Paperback

€ 16,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Een idee van constructiemechanica is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een idee van constructiemechanica


Een wat andere benadering


Dit boek is bedoeld als een eerste kennismaking met het vak constructiemechanica op het niveau van universiteit en hogeschool. De grondbeginselen worden erin behandeld. De gebruikte modellen van de werkelijkheid zijn betrekkelijk eenvoudig. Deze eenvoudige modellen benaderen de werkelijkheid niettemin opvallend goed. Dit leidt enerzijds tot verwondering en anderzijds tot b wondering voor de creativiteit van de bedenkers van de modellen, die het vak door de eeuwen heen hebben opgebouwd.


Bij het schrijven van het boek is in beginsel het gebruik van 'hogere wiskunde' vermeden. Met behulp van de bijlagen kan men enige onderwerpen van de gewone wiskunde en natuurkunde desgewenst in herinnering roepen.


Inhoud: 1 Inleiding 2 Kracht 3 Krachtenrekening en evenwicht van krachten 4 Berekening van het evenwicht van krachten 5 Inwendige contactkrachten; spanning 6 Vlakke constructies met tussenscharnieren 7 Buiging van lijnvormige constructie-elementen 8 Stabiliteit en standvastigheid Bijlage 1 Doorsnedegrootheden Bijlage 2 Goniometrie en trigonometrie Bijlage 3 Matrixrekening Bijlage 4 Grootheden, eenheden en dimensies Indexhttp://www.vssd.nl/hlf/f014.htm


Details:

Auteur(s)Gijs Kruijtzer
UitgeverijVSSD
ISBN9789040724787
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's226
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 165 x 17 mm.
Gewicht436 gr.  

Recent bekeken producten