Een kleine geschiedenis van de wereld

E.H. Gombrich • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 4,76

Overal elders € 5,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Een kleine geschiedenis van de wereld is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1935 werd Ernst Gombrich, een toen 26-jarige doctor in de kunstgeschiedenis zonder uitzicht op een vaste aanstelling, door een kennis uit de uitgeverijwereld gevraagd of hij een wereldgeschiedenis voor een jeugdig publiek zou kunnen schrijven. Na niet meer dan zes weken had Gombrich de opdracht voltooid, en Eine kurze Weltgeschichte für junge Leser, uitgegeven in Wenen, werd direct een succes in de Duitstalige landen.

Mede doordat het boek tijdens de oorlogsjaren door de nazi’s werd verboden omdat het ‘te pacifistisch’ zou zijn, duurde het tot de jaren zestig voor er een nieuwe druk verscheen. Tegen het einde van zijn lange leven bracht Gombrich herzieningen aan in de tekst en besloot hij tot een Engelse vertaling. Inmiddels is Een kleine geschiedenis van de wereld uitgegeven in meer dan 20 talen.

Wat Gombrich voor ogen stond was op toegankelijke wijze het verhaal vertellen van de mensheid vanaf het stenen tijdperk tot de atoombom. Het resultaat is een persoonlijk en helder boek in 40 korte hoofdstukken over de oorlogen, kunstwerken en wetenschappelijke ontdekkingen die in de loop der eeuwen de ijkpunten van onze geschiedenis werden. Een tijdloos overzicht voor zowel jongere als oudere lezers.

Dit boek in de pers

Het waar gebeurde sprookje van hoe de mensheid zich ontwikkelde.  
Die Zeit  

Details:

Auteur(s)E.H. Gombrich
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035135253
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's300
Verschijningsdatum
Afmetingen213 x 138 x 25 mm.
Gewicht393 gr.  

Recent bekeken producten