Een meisje van buiten

Edna O'Brien • Paperback

€ 24,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Een meisje van buiten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Edna O’Brian groeide op in Ierland in de jaren dertig, maar werd uit haar thuisland verdreven na de publicatie van haar geruchtmakende debuut. De buitenmeisjes in 1960. Daarna schreef ze nog vele boeken, die tot het beste uit de moderne literatuur behoren. In Een meisje van buiten beschrijft ze haar eigen leven, een literair bestaan vol dramatiek en contemplatie.

Ze schrijft over ontmoetingen met grootheden uit Hollywood, popsterren en literaire beroemdheden en gaat ook in op haar ongelukkige jeugd in het verstikkende Ierland van de eerste helft van de twintigste eeuw. Het proza van Een meisje van buiten sprankelt en toont een auteur op de toppen van haar kunnen. Edna O’Brian geeft haar leven vorm met de creativiteit van een dichter en schreef een boek dat steeds weer verrast en ontroert.

Dit boek in de pers

Als Een meisje van buiten een register had gehad zouden daarin namen vermeld staan als Roger Vadim, Jane Fonda, Samuel Beckett, Ingrid Bergman, Robert Mitchum, Marianne Faithfull en prinses Margaret. (...) Relativering, waarbij ze zich toch niet kleiner maakt dan ze is, kom je vaak tegen in dit boek. Maar ook het gezonde zelfbewustzijn van een schrijver die weet wat ze waard is.  
NRC  

Edna O'Brien wordt terecht gezien als een van de beste Ierse schrijvers van de twintigste eeuw. Haar buitengewone leven komt perfect overeen met haar buitengewone talent.  
The New York Times  

De Ierse heeft een rijk oeuvre aan romans op haar naam staan, maar in deze (sterk vertaalde) memoires schittert haar vertelkunst evenzeer.  
Trouw  

James Joyce en Anne Enright zijn duidelijk verwant, in hun weidse blik die tegelijkertijd zo concreet is, in hun lyrische taal en grillige composities. (...) Elegante, weerbarstige literatuur die de gedurfde thematiek van haar werk bijna zou doen vergeten.  
De Groene Amsterdammer  

De grand old lady van de Ierse letteren. (...) Edna O 'Brien is misschien wel de laatste schrijver die ze in Ierland hebben die ertoe doet.  
Friesch Dagblad  

Details:

Auteur(s)Edna O'Brien
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Molly van Gelder
ISBN9789023478447
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 29 mm.
Gewicht488 gr.

Recent bekeken producten