Een schitterend gebrek (grote letter) - POD editie

Arthur Japin • Paperback

€ 27,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen

Een schitterend gebrek (grote letter) - POD editie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar hoe? Wat is er werkelijk gebeurd? Waarom deed Lucia afstand van haar geluk? Een schitterend gebrek is haar verhaal, het verslag van een uitzonderlijk leven.

Lucia en Casanova leren elkaar kennen op een feest nabij Venetië, worden verliefd en beloven elkaar eeuwige trouw. Maar kort daarna verdwijnt Lucia zonder een woord uit Casanova's leven. Vele jaren later ontmoeten ze elkaar bij toeval opnieuw in een Amsterdamse schouwburg, maar zonder dat hij daar op dat moment weet van heeft. Voor Lucia is de schokkende confrontatie aanleiding tot een reconstructie van de gebeurtenissen. Haar jeugd in de Veneto, haar kortstondige maar heftige liefde voor Giacomo, de verwoestende ziekte die haar trof, haar vlucht naar Amsterdam en het leven aan de zelfkant waarin ze daar terechtkomt. Langzaam wordt duidelijk dat haar verdwijning uit Pasiano geen verraad was maar juist een daad van liefde.

Dit boek in de pers

Een rijk complex van thema's en motieven […] die met meesterhand aaneen worden gevlochten en zo de uiteindelijke moraal van het boek ondersteunen. […] Een superieur literair machtsvertoon.  
NRC  

Een roman […] waarin alles klopt, die gaaf is als een klassiek gedicht en eenzelfde aanrijpend inzicht biedt. […] Neerlands enige echte tijdloze schrijver met internationale allure.  
De Groene Amsterdammer  

Een moderne klassieker en een hoogtepunt in de Nederlandse literatuur.  
JURYRAPPORT LIBRIS LITERATUURPRIJS  

Details:

Auteur(s)Arthur Japin
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029572743
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's366
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 152 x 32 mm.
Gewicht806 gr.  

Recent bekeken producten