Een schitterend mysterie

Louise Penny • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Een schitterend mysterie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Er zijn nog nooit buitenstaanders toegelaten tot het klooster Saint-Gilbert-Entre-les-Loups. Diep in de wildernis van noord-Quebec leven ruim twintig broeders afgesloten van de wereld. Ze telen groenten, verzorgen kippen, maken chocolade. En ze zingen. Ironisch genoeg zijn de monniken ondanks hun stiltegelofte wereldberoemd geworden door hun glorieuze stemmen, met oeroude gezangen waarvan de hemelse uitwerking bekendstaat als “het schitterend mysterie”.Maar na de dood van de befaamde koorleider, wordt de ­massieve houten toegangspoort van het klooster ontsloten om toegang te verlenen aan hoofdinspecteur Armand Gamache en Jean-Guy Beauvoir. Zij ontdekken onrust achter de stilte, wanklanken in de ogenschijnlijke harmonie. Een van de broeders heeft een moord begaan. Om de moordenaar te vinden en de rust te herstellen, moet Armand eerst zicht krijgen op het hemelse, het menselijke en de kieren daartussenin.

Dit boek in de pers

Als je Gamache niet in je hart sluit, dan heb je geen hart.  
Kirkus Reviews  

Blinkt uit door de sfeervolle beschrijvingen en heefft bovendien een mooi opgebouwd plot.  
Vrij Nederland  

Slim, vol plottwists en wendingen, een wonderbaarlijk bevredigende - en ontroerende - aanwinst voor Penny's sfeervolle en unieke serie.  
KATE MOSSE  

Met een einde dat je bloed doet razen en je hart breekt, blijft Penny de lat hoger leggen voor haar nieuwe uitmuntende serie.  
PEOPLE MAGAZINE  


Reviews & recensies

Een schitterend mysterie vormt de basis voor een fantastische thriller

Louise Penny heeft al meerdere prijzen gewonnen en haar thrillers worden in maar liefst 25 talen vertaald. In Nederland is ze nog relatief onbekend. Daar moet verandering in komen! En dat zal je met me eens zijn na het lezen van deze thriller. Een intrigerend verhaal met als decor een afgelegen klooster in Canada dat alleen per boot bereikbaar is. Het klooster is wereldberoemd om de gregoriaanse liederen die op cd zijn uitgebracht. Buiten de  24 monniken die in het klooster wonen, mag er al jaren niemand naar binnen. Ze zijn zelfvoorzienend en hebben de buitenwereld dus niet nodig. Totdat één van de monniken vermoord wordt en twee politiemannen in het klooster onderzoek gaan doen. Tijdens het onderzoek verblijven de politiemannen in het klooster. Achter een façade van vrede en gebed blijkt van alles te broeden. Eén ding is zeker: één van de monniken is de moordenaar. En dat gegeven maakt dit verhaal bloedstollend. Ik hoop dat haar andere boeken snel vertaald worden in het Nederlands, want ze is echt een aanwinst voor het thrillerlandschap in Nederland.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over het kloosterleven
  • detectives over moord

Details:

Auteur(s)Louise Penny
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Susan Ridder
ISBN9789022568224
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's392
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 149 x 36 mm.
Gewicht710 gr.

Recent bekeken producten