Een verzonnen leven

Karine Tuil • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,92

Overal elders € 19,90

2 - 3 Werkdagen

Bestellen

Een verzonnen leven is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het lijkt Sam Tahar aan niets te ontbreken: hij heeft een glanzende carrière bij een prestigieus advocatenkantoor in New York, veel geld, aandacht van de media en een `goed huwelijk. Maar zijn succes berust op bedrog, dat ooit is begonnen met een leugentje. Om zijn kans op een goede baan te vergroten heeft de van oorsprong Arabische Samir twintig jaar geleden zijn naam in sollicitatiebrieven afgekort tot Sam. Maar toen die naamsverandering direct tot een mooie betrekking leidde, besloot hij zichzelf een compleet andere identiteit aan te meten en de joodse roots van zijn voormalige beste vriend Samuel te lenen.

Terwijl Samirs ster rees, leidde Samuel een marginaal bestaan in een roerige Parijse buitenwijk en probeerde hij vergeefs schrijver te worden. Wel woont hij nog altijd samen met Nina, die destijds voor hem heeft gekozen en niet voor Samir. Maar als het drietal elkaar na twintig jaar weer ontmoet, is er ruimte voor andere en ingrijpende keuzes. De levens van Samir, Samuel en Nina komen onder grote druk te staan, wat uiteindelijk leidt tot een dramatische ontknoping.

Dit boek in de pers

De Franse literatuur keert zich weer naar de maatschappij, ze durft weer te onderzoeken en voor de grote greep te gaan. (…) Het is een formidabele, uitstekend geschreven roman die wezenlijke vragen stelt.  
NRC  

Een van de beste boeken die ik in tijden las. Het is een boek als een stomend, brullend, voortdenderend beest, een os of een stier in gevecht, rakend aan dingen die ieder mens raken, ook wie niet moslim is of Jood of vrouw zoals de personages. (...) De schrijfster vertelt dit verhaal bovendien in zulke knappe sprongen, dat het onwaarschijnlijk spannend leest, onontkoombaar als een shakespeariaans drama.  
Elsevier  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over driehoeksverhoudingen
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Karine Tuil
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Jan Pieter van der Sterre, Reinhilde Ghoos
ISBN9789023486732
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's504
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 38 mm.
Gewicht709 gr.

Recent bekeken producten