Effectieve criminaliteitsbeheersing

Gard Snel • Paperback

€ 34,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Criminaliteit is van alle tijden en het beheersen ervan is waarschijnlijk een utopie. Toch is het mogelijk om door het treffen van de juiste maatregelen criminaliteit op een effectieve manier te bestrijden. Criminologische inzichten vormen in dit boek de basis voor een model waarmee criminaliteit op effectieve wijze kan worden bestreden. Kennis over de bestrijding van criminaliteit wordt ontsloten aan de hand van de beïnvloedingsvelden die in het model worden beschreven. Daarmee biedt dit boek een handvat voor de practitioner in de criminaliteitsbestrijding. Zowel beleidsmakers als uitvoerenden kunnen hiervan gebruikmaken.

Effectieve criminaliteitsbeheersing beschrijft de historische ontwikkeling van criminaliteitsbeleid en behandelt de criminologische theorieën die relevant zijn voor het model. De auteurs gaan in op de verschillende beïnvloedingsmogelijkheden en op de aspecten die de effectiviteit daarvan bepalen.

Een aantal hoofdstukken is gewijd aan bijzondere aspecten van criminaliteitsbeheersing zoals verplaatsing van criminaliteit en crimineel zoekgedrag. Dr. Janine Janssen behandelt als gastauteur het thema van de criminaliteitscijfers.

Gerard Snel MSc EMTP is criminoloog en docent aan de Politieacademie.
Mr. Simone van der Zee EMTP is criminologe en teamchef bij de politie.

Details:

Auteur(s)Gard Snel
UitgeverijReed Business
ISBN9789035247307
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieStudiereeks recherche
Afmetingen218 x 149 x 10 mm.
Gewicht251 gr.  

Recent bekeken producten